<p></p><p>Snoren ble skåret over av ordfører i Ullensaker Harald Espelund, flankert av Bjørn Kåre Steinset, seksjonsleder i Statens vegvesen og Eli Stensby, varaordfører i Ullensaker (foto: Erik Larsstuen, Statens vegvesen).<br></p>Elever fra Åreppen skole (foto: Erik Larsstuen, Statens vegvesen).Den nye gang- og sykkelvegen på Kløfta (foto: Erik Larsstuen, Statens vegvesen):Harald Espelund prøver den nye gang- og sykkelvegen på el-sykkel sammen med en rulleskiløper (foto: Erik Larsstuen, Statens vegvesen).

Åpnet ny gang- og sykkelveg mellom Kløfta og Jessheim

Nå kan du sykle trygt godt på en splitter ny 5,7 km lang separat gang- og sykkelveg mellom Kløfta og Jessheim.

Ordfører i Ullensaker, Harald Espelund åpnet i t irsdag 20. oktober offisielt den nye gang- og sykkelvegen mellom Kløfta og Jessheim.

Målet med prosjektet har vært å etablere en sammenhengende gang- og sykkelveg som er attraktiv og sikker for myke trafikanter og dermed bidrar til økt bruk av sykkel som framkomstmiddel, melder Statens vegvesen.

Gang- og sykkelvegen er 3,5 m bred og er bygget langs vestsiden av fv. 454, Trondheimsvegen som går parallelt med E6. Huser Entreprenør AS har utført arbeidene.

I tillegg til gang og sykkelvegen er det anlagt:

- 300 m2 støttemurer i naturstein fordelt på 4 murer

- 350 m støyskjerm

- 5 km hovedvannledning med tilkopling av hus på strekningen

- 2 km omlegging/nyanlegg/renovering av kommunale VA-ledninger.

- 30 trær og 1 200 busker er plantet eller vil bli plantet våren 2016

- 170 nye lyspunkt er satt opp slik at hele strekningen har fått veglys av god trafikksikkerhetsmessig kvalitet

- 250 m av Trondheimsvegen er lagt om på den søndre delen

- Avkjørsler på strekningen er sanert og samlet der det lå til rette for det

Kostnadsrammen for prosjektet ble ved oppstart satt til 130 millioner kroner (2014-kr) hvorav 30-35 millioner kroner var knyttet til kommunale vann- og avløpsarbeider. Selv om sluttregnskapet ikke er klart tyder alt på at vi for vegdelen vil ende under kostnadsrammen på om lag 100 millioner kroner. Anleggsarbeidet startet i mars 2014.

Siden dette er en gang- og sykkelveg som også ligger langs riksveg (E6), er den finansiert over riksvegbudsjettet.

Prosjektet vil også gi støyreduksjon for om lag 25 boliger. Noe av dette vil bli fullført våren 2016. Totalt vil støyskjermingen koste om lag 13 millioner kroner

Ullensaker kommune har samtidig med byggingen av gang- og sykkelvegen fått lagt 5 km ny hovedvannledning på strekningen. Dette er en hovedvannledning som går fra Hurdalssjøen til Kløfta. Boligene på strekingen er koblet til denne nye vannledningen. Ny avløpsledning er også lagt på om lag 2 km av strekningen.

Foruten å være en viktig sykkelforbindelse mellom tettstedene Kløfta og Jessheim inngår den også som del av det regionale sykkelvegnettverket.