UNN-direktør Tor Ingebrigtsen (til venstre) signerer kontrakten som sikrer Consto avtalen om å bygge det nye PET-senteret i Breivika. Til høyre avdelingsleder for Consto i Troms og Finnmark, Ronny Bøckmann. Bak utbyggingssjef ved UNN, Tor-Arne Hanssen, med. Foto: Per-Christian Johansen/pingvinavisa.no

Consto bygger nytt diagnosesenter i Breivika ved UNN

Først Pingvinhotellet. Så A-fløya. Nå er Consto AS også valgt som totalentreprenør for byggingen av det nye diagnosesenteret (PET) i Breivika.

Dette melder pingvinavisa.no.

Arbeidet med Pingvinhotellet ble avsluttet i vår. Omtrent samtidig sikret Consto seg anbudet for den nye A-fløya. Der er arbeidet i full gang, og skal avsluttes tidlig i 2018. Innen høsten 2017 skal også PET-senteret stå ferdig.

Mandag signerte UNN og Consto avtalen verdt drøyt 530 millioner kroner. Den sikrer entreprenøren anbudet på det nye regionale diagnosesenteret som skal gjennomføre omkring 2.500 radioaktive kreftundersøkelser i året.

– I løpet av fire og et halvt år, fra Pingvinhotellet ble påbegynt til PET-senteret og A-fløya står ferdig, har vi vært gjennom en storstilt modernisering. At Consto står bak alle prosjektene bidrar til trygghet i gjennomføringen for vår del, sier UNN-direktør Tor Ingebrigtsen til pingvinavisa.no.

Han får støtte av utbyggingssjef Tor-Arne Hanssen.

– Vi er kjempefornøyd med samarbeidet med Consto. PET-senteret vil gi et stort løft for kreftdiagnostiseringen i Nord-Norge. At det også vil romme et forskningsmiljø i samarbeid med Universitetet, er unikt i Skandinavia. Tomta er allerede gravd ut, og Consto starter arbeidet 1. november, sier Tor-Arne Hanssen.

Byggingen vil foregå like over veien fra der Consto er i gang med å rive og bygge opp den nye A-fløya ved UNN Breivika. Likevel blir det ingen intern samkjøring.

– Det blir et eget team med egen prosjektledelse for PET-senteret. Her vil i snitt rundt 50 personer være involvert daglig, sier Ronny Bøckmann, avdelingsleder for Consto i Troms og Finnmark.

For selskapet, som nå har etablert seg med rundt 500 ansatte i hele Norge, betyr byggingen av A-fløya og PET-senteret kontrakter for drøyt en milliard kroner (eks. mva.).