Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Støre: - Arbeiderpartiet står ved Oslopakke 3

Arbeiderpartiet støtter fortsatt Oslopakke 3, men partileder Jonas Gahr Støre forventer forhandlinger og tilpasninger etter at det nye Oslo-flertallet sier nei til å bygge ut for mer biltrafikk på E18.

– Arbeiderpartiet har støttet Oslopakke 3, og det står vi ved, sier Støre til NTB.

– På den annen side har vi i Stortinget vedtatt en klimapolitikk der det heter at all trafikkvekst skal skje med kollektivtransport, sykkel og gange. Vi må få det til å henge sammen, sier han videre.

Utbygging av E18 mellom Asker og Oslo, den såkalte Vestkorridoren, er en del av Oslopakke 3, som er en avtale mellom Oslo, Akershus og staten om både bil- og kollektivtrafikk. Støre viser til at avtalen skal reforhandles neste år.

– At de som sitter med den politiske makten i Oslo er opptatt av å hindre mer biltrafikk inn til byen, syns jeg er rett og rimelig, konkluderer Støre.

De rødgrønne i Oslo har erklært at kapasiteten på E18 ikke skal økes, og vil kun bygge ut for kollektivløsninger.

Støre kaller den nye byrådsplattformen spennende og idérik, og mener den grønne profilen markerer et «felleseie blant de tre partiene».

Han påpeker at partiet nå kan høste erfaringer fra ulike typer samarbeid. Det er blitt rødgrønt i Oslo, en «regnbueallianse» i Trondheim og mot sentrum i Bergen. Støre vil ikke si noe om hvilken av disse konstellasjonene som ligger hans hjerte nærmest.

– Mitt hjerte er stort og romslig, konstaterer han.