Stjal gravemaskin fra kirkegård

Sist torsdag stakk noen spesielt frekke tyver av med en åtte tonn tung gravemaskin fra Strinda kirkegård i Trondheim.

Det skriverAdresseaviseni en artikkel på sine nettsider mandag.

Helge Asbjørn Høgsteggen fra Soknedal kjøpte i mars inn en splitter ny gravemaskin til 880.000 kroner pluss moms. Torsdag ble den stjålet, etter å kun ha vært 471 timer i tjeneste, skriver adressa.no.

– Den var som ny, og nå har jeg ikke maskin til å gjøre jobben min. Det er dette jeg lever av, så det er veldig fortvilende. Jeg kunne ikke drømme om at noen skulle stjele den, sier Høgsteggen til avisen, og legger til at han også har to mindre gravemaskiner, men at de ikke kan gjøre samme jobb som den stjålne maskinen.

Høgsteggen var hyret inn av Søbstad AS til å grave opp asfalt fra gangveiene som går mellom gravene på kirkegården. Onsdag var jobben fullført, og torsdag skulle han hente gravemaskinen. Da var den, samt to skuffer som sto ved siden av, borte, heter det i artikkelen.

Det ble observert en mørk lastebil med en lys stripe på siden som kjørte inn på kirkegården litt før klokken 07 torsdag morgen. Den kjørte vekk igjen like etter, i sørgående retning.

Gravemaskinen hadde en GPS-innretning innstallert, men den gir ikke lenger ut noen signaler, skriver Adressa. Høgsteggen tror tyvene har kuttet ledningene, og fraktet gravemaskinen ut av landet.

Roar Jenssen i Sør-Trøndelag politidistrikt bekrefter overfor avisen at politiet mottok en anmeldelse på saken fredag ettermiddag.

– Vi prøver å spore maskinen, men det er ikke noe nytt i saken ennå, sier Jensen lørdag kveld.