Weng testet byggevarer til spesialdesignet hus

Verdensmester i langrenn Heidi Weng bygde lettvegg og testet egenskapene til både gips og glass til sitt nye spesialdesignet hus.

Se video i bunnen av artikkelen.

Saint-Gobain selskapene Weber, Gyproc og Bøckmann Glassolution bygger hus til langrennsstjerna Heidi Weng på Lillehammer.

Wenghuset. Illustrasjon: Sanden+Hodnekvam Arkitekter

Wenghuset inngår i Saint-Gobains multikomfort-konsept «My Comfort», med skreddersydde løsninger for spesifikke behov. Heidi Wengs hus blir det første My Comfort-bygget som oppføres i Norge.

− Det ser veldig perfekt ut, sier Heidi Weng selv til Byggeindustrien.

Skreddersøm

I dag sover Weng med sovemaske og hørselsvern for å stenge ut lys og støy, og hun håper å slippe det i det nye huset på Lillehammer.

− Jeg har en del sære ting som krever sitt av huset, men jeg håper og tror at det blir bra, sier hun.

Wenghuset er tegnet av Sanden+Hodnekvam Arkitekter, og arkitekt John Øye Sanden forteller overfor Byggeindustrien at Weng vil kunne flytte inn i et hus med mange ekstra kvaliteter.

− I My Comfort-konseptet fokuseres det på andre ting enn bare byggeforskrifter og kvadratmeter, sier Sanden.

John Øye Sanden i Sanden+Hodnekvam Arkitekter.

Wenghuset er designet i tre plan på en tomt med 10 meter høydeforskjell. Romløsningene er fleksible og romslige, og avtrykket til bygget er lite. Lys- og lydskjerming er en av prioriteringene for å skreddersy bygget etter Wengs behov.

Byggesprint

På Weber, Gyproc og Bøckmann Glassolutions felles stand på Bygg Reis Deg, fikk skiløperen demonstrert egenskaper ved noen av de tre bedriftenes produkter, og bygde blant annet en lettvegg fra Weber.

− Det gikk fort unna, sier Weng, som tror hun kunne ha vært enda raskere hvis hun hadde fått konkurranse.

Om hun kunne ha slått Marit Bjørgen i en lettvegg-sprint, er hun ikke helt sikker på.

− Men det kan godt hende, sier hun.