Norconsult med på Sverdrup-kontrakt

Statoil har gitt Aibel oppdraget med å bygge omformerstasjon på Haugsneset ved Kårstø for strømforsyning fra land til Johan Sverdrup-feltet. Norconsult er med på vinnerlaget til Aibel.

Kontrakten omfatter også veier og tomteopparbeidelse, pumpehus, landfall for sjøkabler og kabelfremføring fra omformerstasjon til Kårstø terminal.

Norconsult skal utføre all bygg- og anleggsteknisk prosjektering inklusiv HVAC, samt delta i byggeledelsen . Byggearbeidene skal utføres av Veidekke.

Til Haugesunds avis forteller Aibels kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal: -Vi har stor tro på at miksen av kompetansen fra Norconsult, Veidekke og oss vil gjøre susen. Jeg tror det skal bli en bra kombinasjon. Det har vært viktig for oss å få med kompetanse og sikre at vi har dyktige folk med oss på områder som vi til daglig kanskje ikke jobber mest med. Vi er ikke mest kjent for å bygge veier akkurat. Det er derfor viktig for oss at det er folk som kan nettopp den biten. Jeg tror kombinasjonen er glimrende.

-Johan Sverdrup utbyggingen er Norges største industriprosjekt på flere tiår, og vi er veldig glad for å kunne fortsette det gode samarbeidet med Aibel på dette Johan Sverdrup oppdraget, forteller Per Kristian Nesse, ansvarlig for olje/gass landanlegg i Norconsult. Arbeidene starter opp umiddelbart.

Norconsult og Aibel har samarbeidet på flere tidligere prosjekter på olje/gass terminaler i Norge, bl.a. på Aukra (Ormen Lange) og Mongstad (testanlegg for CO2 fangst). Norconsult har utført oppdrag på Kårstø siden oppstarten på 1980 tallet.