Fra venstre: leder i byutviklingskomiteen Øystein Sjøtveit, Tharan Fergus, Vann- og avløpsetaten, Rainer Strange, Dronninga landskap, Kari-Anne Mathisen, bydelsdirektør bydel Bjerke, Thomas Lærdahl, Filter arkitekter, Cathrine Sparre, Bymiljøetaten, Pål Lund, Steen og Lund AS, byutviklingskomiteens nestleder Espen Ophaug. Foto: Oslo kommune/Sturlason.

Bjerkedalen park fikk Oslo bys arkitekturpris

Dronninga landskap og Filter arkitekter mottok torsdag Oslo bys arkitekturpris 2015 for Bjerkedalen park.

Oslo bys arkitekturpris

Med arkitekturprisen vil Oslo kommune hedre ny og god arkitektur, som er et tilskudd til byen. Prisen kan vinnes av bygg eller landskapsarkitektur som er nyskapende og fremragende, og som har høy kvalitet på konsept og gjennomføring.

Prosjektene er vurdert av Rådet for byarkitektur, Oslo bystyres byutviklingskomité og Oslo kommunes forretningsutvalg. Plan- og bygningsetaten er sekretariat for prisen. En utstilling av alle kandidatene kan sees på Rådhusplassen fram til 25. oktober.

Byutviklingskomiteens leder Øystein Sjøtveit og nestleder Espen Ophaug delte ut prisen i Oslo rådhus.

«Bjerkedalen park er det vellykkede resultatet av ambisiøse målsetninger fastholdt gjennom en lang prosess med høy fagkompetanse i alle ledd, i alt fra idéfase og plangrep til plantevalg og detaljering. Parken viser på en forbilledlig måte hagekunst og opplevelseskvaliteter i møte med dagens krav til universell utforming, bekkeåpning og rasjonell drift», skriver juryen blant annet i sin begrunnelse.

Landskapsarkitektene for parken og arkitektene for paviljongen mottok prisen sammen med byggherren bydel Bjerke, Steen & Lund, Bymiljøetaten og Vann- og avløpsetaten.

Prisen består av 50.000 kroner, i tillegg til en plakett og diplomer til de involverte.

Utover prisvinner fikk to andre byggeprosjekter i Oslo hedrende omtale.

Bjørnsletta skole ved L2 Arkitekter og landskapsarkitektene Østengen & Bergo mottok hedrende omtale:

«Skolens utforming og integrering i området får anlegget til å fremstå som en ny, samlende møteplass både for elever og nærmiljø», skriver juryen.

Også Vulkan byplangrep ved LPO Arkitekter mottok hedrende omtale:

« Vulkan er et forbilledlig eksempel på en god planprosess, men også på betydningen av variasjon i innhold og høy kvalitet i gjennomføringen», skriver juryen.