Backe Østfold feiret gode resultater med James Bond-fest.

Backe Østfold feiret rekordår med James Bond-Fest

Backe Østfold var i 2014 et av to selskap i Backe-gruppen som nådde den interne selskapsambisjonen om 0 feil, 0 skader og 7 prosent resultatmargin, internt kalt 007. Det ble feiret med en fest i ekte James Bond-stil.

- Festen ble arrangert på Quality Hotel Fredrikstad og dresscode var smoking og lange kjoler. Vi trivdes godt i rollen som hemmelige agenter, forteller HMS/KS-leder i Backe Østfold, Kari Staw, som var leder for festkomiteen.

Fokus på knall og fall

I tillegg til at showet var gjennomført med høy 007-faktor fra start til slutt, deltok International Stunt Academy (ISA) for å lage show. De har spesialisert seg på fall, stunts, rappellering og SWAT-øvelser.

- Tanken var at et show preget av hopp og fall uten skader vil være et godt bilde på de gode HMS-resultatene. Vi valgte ISA bevisst fordi vi vet at de har gode prosedyrer for HMS. Det skulle bare mangle når vi arrangerte en fest for å sette fokus på viktigheten av gode HMS-resultater, forklarer Staw.

I kjent James Bond-stil ble det denne gangen fokus på skurker, kidnapping og slåsskamper. Under middagen besto underholdningen av musikk fra Bond filmene, fremført av nydelige Bond-damer. Kvelden ble avsluttet i ekte Bond-stil med Casino i Skybaren.

Felles innsats gir resultater

Det er tydelig at den daglige driften tas seriøst. I 2014 nådde selskapet nemlig ikke bare 007-målene. De hadde også en omsetningsvekst på 40 prosent og endte med en omsetning på 265 millioner. Staw er sikker på at de gode resultatene er en konsekvens av hardt arbeid fra alle i selskapet.

- Vi har over flere år jobbet målrettet og planmessig for å sikre 0 feil. Videre har vi et veldig bra system for HMS med et web-basert avvikssystem, og blant annet gratis fysioterapeut ved behov, fortsetter hun.

2014 er første gang Backe Østfold har nådd en driftsmargin på 7 prosent. Med en ordrereserve for 2015 som er 70 prosent fylt opp og resten av årets prosjekter i rute, ser det ut til at selskapet kan levere gode resultater også i 2015.

I tillegg til at showet var gjennomført med høy 007-faktor fra start til slutt, deltok International Stunt Academy (ISA) for å lage show. De har spesialisert seg på fall, stunts, rappellering og SWAT-øvelser.