Prosjektleder Per Henning Graff (til venstre) og direktør Bjørn Glenn Hansen i Glass og Fasadeforeningen.

Glass- og fasadebransjen møttes i Sandvika

240 gjester, 16 utstillere, 14 foredrag og 11 forskjellige medlemstjenester møttes onsdag for Glass og Fasadeforeningens fagdag, parallelt med Bygg Reis Deg.

Glass og Fasadeforeningen arrangerte onsdag sin faste fagdag, hvor medlemmer fra hele landet møtes for å få med seg de viktigste nyvinningene og spørsmålene for bransjen i dag.

Rekordmange 240 medlemmer samlet seg på konferansehotellet Thon Hotel Oslofjord i Sandvika, en liten halvtimes togtur unna Norges Varemesse og Bygg Reis Deg i Lillestrøm.

− Bransjen vår er preget av mange bedrifter som er såpass små, at det å reise inn til Oslo for å få med seg Bygg Reis Deg fort kan bli for dyrt i forhold til gevinsten. Derfor samler vi oss her under første messedag, og så oppmuntrer vi medlemmene til å besøke Bygg Reis Deg torsdag. Vi kaller det en faglig dobbel, sier prosjektleder Per Henning Graff til Byggeindustrien.

− På denne måten trekker vi også flere fra vår bransje til Bygg Reis Deg, påpeker direktør i foreningen, Bjørn Glenn Hansen.

Hansen beskriver fagdagen som et viktig forum for medlemsbedriftene, hvor glass- og fasadefaget utgjør kjernen av arrangementet, men hvor man også tar for seg flere bransjespørsmål.

− Den kanskje største utfordringen for våre medlemmer er konkurranse fra utlandet, men vi skal også være konkurransedyktige hvis vi får konkurrere på like vilkår, sier han.

Foreningen er også åpen for, og har, utenlandske medlemmer.

− Vi tilbyr hjelp til medlemmene våre på 11 konkrete områder, men de som er medlemmer, er det nok primært fordi de ser verdien av et fellesskap og en felles dugnadsånd, sier Hansen.

Fagdagen var delt opp i fire seksjoner:

  1. Vi står last og brast med våre materialer, produkter og tjenester
  2. Innenfor med Glass og Fasadeforeningen
  3. Vår kompetanse og utdanning er best i klassen
  4. Bredde X Høyde X Dybde = Forskrifter, standarder, lover og regler