Første spadestikk for ny gang- og sykkelveg i Rælingen

Torsdag 15. oktober stikkes spaden i jorda og byggingen av 1,2 km. ny gang- og sykkelveg langs fv. 120 mellom Nordbyveien og Nordby skole er i gang. 

Første spadestikk utføres av ordfører i Rælingen, Øyvind Sand (AP) og fylkesvaraordfører i Akershus, Lars Salvesen (Krf).

Hensikten med prosjektet er å legge til rette for en trygg gang- og sykkelveg mellom Nordbyvegen og Nordby skole og å få en sammenhengende gang- og sykkelveg helt til Lillestrøm. Et mål i Nasjonal transportplan er at 80 prosent av barn og unge går eller sykler til skolen innen 2023.

Undergangen under fylkesveg 120, ved oppkjøringen til Myrdammen, skal forlenges slik at det blir plass den 1,2 kilometer lange gang- og sykkelvegen ved siden av vegen. Fjellskjæringen i svingen ved Myrdammen rettes ut. Samtidig legges ny kommunal hovedvannledning langs hele strekningen og Hafslunds høyspentledning skal legges i bakken. Hele strekningen får nytt veglys. Rett nord for krysset Nordbyvegen – fv. 120 skal det etableres en støttemur med støyskjerm. Prosjektet i sin helhet har en kostnadsramme på 55 mill. kr.

Prosjektet er planlagt ferdig mot slutten av 2016.

Statens vegvesen er byggherre på vegne av Akershus fylkeskommune som finansierer gang- og sykkelvegen.