Linn Kulberg Knutsen (fra venstre), Susanne Halvorsen Myhre og Espen Børresen ved utbedringen av Smestad-tunnelen. Foto: Statens vegvesenUtbedringen av Smestad-tunnelen. Foto: Statens vegvesenUtbedringen av Smestad-tunnelen. Foto: Statens vegvesen

Dokumenterer tunnelarbeidet i GO

Strenge krav til kontroll og dokumentasjon av Vegvesenets landsomfattende tunnelutbedring etterfølges i ingeniør-applikasjonen Novapoint GO.

Det skriver Statens vegvesen og apputvikler Vianova Systems i en pressemelding tirsdag.

Novapoint OG er en nettbrettbasert mobilapplikasjon som automatisk fester tid og sted til bilder og tekst man legger inn på en gitt GPS-posisjon.

– Novapoint GO krever ingen spesielle forberedelser før man går ut på anlegget, og er enkel å bruke, uttaler kontrollingeniør Espen Børresen, som har ansvaret for bruken av verktøyet i tunnelprosjektene.

– Verktøyet fungerer som en digital loggbok som lagrer all informasjon fortløpende, uten tidkrevende overføring til og fra en datamaskin. Hovedformålet med bruken er å få registrert alt som gjøres av arbeid i tunnelen. Så langt er vi til sammen 34 brukere av GO. De aller fleste er kontrollingeniører, men det er også byggeledere og andre.

Byggeleder Linn Kulberg Knutsen ved utbedringen av Smestad-tunnelen i Oslo forteller i pressemeldingen at prosjektet har blitt brukt for å se om applikasjonen er et egnet verktøy for utbedringsarbeidet.

– Og det er det absolutt. Verktøyet har fungert veldig bra for oss, så vi regner med det vil bli brukt i de neste tunnelprosjektene i Oslo også, uttaler hun i pressemeldingen.

Hittil har kontrollingeniørene registrert over 800 loggpunkter, som dokumenterer alt som er gjort i Smestad-tunnelen. Målet er at bruken av Novapoint GO skal avdekke alle feil og mangler som eventuelt gjøres i utbedringen, og at det dermed leder til best mulig kvalitet på utført arbeid, heter det i meldingen.