Passivhus? Myter, forskning og fakta

StedOslo, Norge
ArrangørLavenergiprogrammet og SINTEF Byggforsk
Fra19.11.2015
Til19.11.2015
TidspunktTorsdag kl 8.00 - 10.00

Frokostmøte
Er det godt nok inneklima i passivhus? Og sparer vi egentlig så mye energi på å bygge passivhus sammenlignet med et vanlig hus? Dette og mer til skal forskningsprosjektet EBLE prøve å gi svar på.  Lavenergiprogrammet og SINTEF Byggforsk presentere de foreløpige resultatene.

Program:
08:00 – 08:30 Frokost

08:30 – 09:15 Guro Hauge, Lavenergiprogrammet og Inger Andresen, NTNU

Er det godt nok inneklima i passivhus?
For å undersøke inneklimaet i passivhusene som er med i prosjektet måler vi fukt i konstruksjonen, temperatur, relativ fuktighet og CO2-nivået i inneluften. Vi gjør også intervjuer med beboerne for å undersøke om de er fornøyd med inneklimaet i boligene sine.

Bruker beboerne mer energi enn det som er beregnet?
Hvor mye energi bruker beboere i et passivhus og til hva? Og hvor mye har det å si at de bor i et passivhus og ikke i et hus bygget etter dagens byggtekniske forskrift (TEK 10)? I EBLE-prosjektet måler vi energibruk og intervjuer beboerne om vaner knyttet til oppvarming, bruk av teknisk utstyr og varmt tappevann.

09:30 – 09:45 Kristian Stensrud, Heimdal Bolig

Vil noen kjøpe passivhus da?
Miljøbyen Granåsen i Trondheim er Nordens største utbygging av passivhus. Over 350 boliger er nå solgt. Hvordan går det egentlig å selge passivhus? Ser kjøperne verdien av å bo i et passivhus og er de villige til å betale mer? Prosjektsjef i Heimdal Bolig, Kristian Stensrud, deler sine erfaringer.

09:45 – 10:00 Spørsmål og diskusjon

Påmeldingsfrist: 17. november

Hjemmeside – påmelding