Backe Vestfold Telemark bygger unikt bygg for GREP Grenland

Til sommeren skal attføringsbedriften GREP Grenland flytte deler av virksomheten inn i nye lokaler. Backe Vestfold Telemark skal bygge det som blir et foregangsbygg på tilgjengelighet og universell utforming.

I det nye bygget skal det være 230 arbeidsplasser, og de blir fordelt på vanlig faste ansatte, tiltaksplasser og Varig Tilrettelagte Arbeidsplasser (VTA). Dette stiller spesielle krav til tilrettelegging og universell utforming, noe som har gitt entreprenøren Backe Vestfold Telemark noen spennende utfordringer.

- Det er klart vi treffer på noen unike problemstillinger når vi bygger for en bedrift som GREP. Samtidig er det givende å vite at våre løsninger fører til en inkluderende arbeidsplass som gir personer som vanligvis ikke kan jobbe muligheten til det, sier daglig leder i Backe Vestfold Telemark Truls Moen i en pressemelding.

Unikt i Norge
Kunde Grep Grenland har vært tydelig på viktigheten av tilpasningene. Ekstra brede ganger og datastyrte dører er noen av de spesialtilpassede løsningene i det 9000 kvm store bygget.

- Hos oss skal det være plass til alle, fra personene med store tilretteleggingsbehov til de som ikke trenger tilrettelegging. Dette stiller store krav til lokalene våre, og det nye bygget blir unikt i Norge når det kommer til tilrettelegging og universell utforming, sier Gro Johannessen, administrasjonssjef i GREP Grenland.

Det skal være mange forskjellige virksomheter i det nye bygget, blant annet vaskeri, snekkerverksted, mekanisk avdeling og kantine. Backe VT har allerede brukt noen av bedriftene som skal flytte inn i det nye bygget som underleverandører.

- Vi har bestilt deler fra mekanikeravdelingen til GREP, og satser på å bruke forskjellige GREP-avdelinger som underleverandører igjennom hele prosjektet, fortsetter Moen.

Markerte grunnstein nedleggelse
Den 30.september var offisiell byggestart. Over 200 naboer, pensjonister og ansatte var med å feire byggestart med kake og hornmusikk. Grunnsteinen til det nye bygget ble lagt ned av Morten Ingebrigtsen som har jobbet i GREP i over 30 år, og er en av de 230 som skal ha arbeidsplass i det nye bygget.

- Selv om grunnsteinen ble lagt ned i september, har sprengningsarbeidet på den 19 mål store tomten foregått siden juni. Selve bygget skal være klart 1.september, men mekanikerverkstedet skal stå klart allerede 1. juni, avslutter Moen.