Icopal med nytt fallsikringssystem for tak

Icopals nye permanente fallsikringssystem, Latchways, gjør det tryggere og enklere å utføre service- og vedlikeholdsarbeid på taket.

Norges-nyheten Latchways er et dynamisk og vaierbasert fallsikringssystem som enkelt monteres på alle typer tak, både nye og gamle. Der tradisjonelle løsninger for fallsikring kan skade selve taket når et uhell inntreffer, er Latchways et patentert system som mer fleksibelt for bygg og mennesker.

- Bygningseiere som er opptatt av sikkerhet og gode arbeidsforhold bør gjøre seg kjent med Latchways. Systemet øker tryggheten og gjør at arbeidsoppgaver i høyden løses raskere og mer effektivt. I tillegg til at det gir den beste beskyttelsen og største fleksibiliteten for de som jobber på taket, sikrer det også at takbelegget ikke rives av når uhell forekommer, sier administrerende direktør for Icopal, Håkan Magnusson.

Kjernen i det patenterte systemet er den dynamiske ankerstolpen. Den gjør at brukeren trygt kan bevege seg fritt rundt på taket, uten å måtte koble seg av og på alle overganger.

- Det har heldigvis aldri vært stilt strengere krav til sikkerhet enn nå. Med flere balkonger, solcelle-anlegg og grønne hager på toppen av hjem og næringsbygg ser vi at det er en økning i arbeider på tak. Det gir større behov for å sikre de som skal jobbe i høyden, sier Magnusson.

Systemet kommer i høykvalitets rustfritt stål og tilpasses hvert tak. Flere bygg i Norge har allerede montert Latchways. Ved at det kun kan installeres av sertifiserte installatører får man trygghet for at sikkerhetskravene er møtt. Produsenten Latchways Inc har mer enn 40 års erfaring innen fallsikring. I tillegg til selve systemet tilbys en kombinert sele og nedfiringsryggsekk som gjør at man kan redde seg selv. Ryggsekken inneholder 20 meter kabel, samt en spole med en bremsemekanisme.