Administrerende direktør Kjell Larsen i Pipelife Norge. Foto: Pipelife

Pipelife øker produksjonen og dimensjonene

Pipelife i Surnadal skal sette opp Nord-Europas største produksjonslinje for dobbelveggede avløpsrør for spill- og overvann.

Det skriver bedriften i en pressemelding.

Pipelifes fabrikk i Surnadal er, ifølge meldingen, i ferd med å få på plass Nord-Europas største produksjonslinje for produksjon av store dobbelveggede avløpsrør for spillvann og overvann. Dette har en direkte sammenheng med dagens klimaendringer og behov for større kapasitet i rørsystemene.

Pipelife Norges fabrikk i Surnadal. Foto: Pipelife

Pipelifes østerrikske eiere satser nå på nytt innen plastrørsystemer i Norge. Den nye produksjonslinjen blir installert i januar 2016, og de første ordrene vil, om alt går etter planen, bli ekspedert innen mars måned.

Overfor Adresseavisen uttaler også administrerende direktør Kjell Larsen i Pipelife Norge at investeringen vil koste noen titalls millioner kroner, og at man må øke antall ansatte fra 100 til 105.

Satser på vekst

Pipelife Norges nye investering i Surnadal blir, ifølge pressemeldingen, en naturlig utvidelse av et system som første gang ble introdusert i 1992, Pragma, i dimensjonsområdet 110 til 630 millimeter. Den nye produksjonslinjen, som er den største i sitt slag i Nord-Europa, og med kun én i samme størrelse i hele Europa, vil produsere dobbelveggede rør i ringstivhetsklasse SN 8 med diameter opp til 1.400 millimeter i plastmaterialet polypropylen.

– Beslutningen om denne investeringen ble ikke gjort bare for å vise at vi ønsker å satse i det norske markedet, som har vist en stabil vekst. Dette bekrefter også Pipelife sin streben etter vekst i strategisk viktige områder, også i økonomiske utfordrende tider, sier administrerende direktør for Pipelifegruppen, Niels Rune Solgaard-Nielsen, i pressemeldingen.

Nye produkter

Pipelife Norge vil, ifølge meldingen, fortsatt markedsføre tradisjonelle avløpsrørsystemer med homogen rørvegg og rørsystemet Pragma etter den utvendige dimensjonsserien (DN/OD), fra 110 til 630 millimeter.

Pragma Infra er et tilsvarende rørsystem som Pragma, men etter den innvendige dimensjonsserien (DN/ID). Pragma Infra er allerede tilgjengelig fra 300 til 1.000 millimeter, og på senvinteren også i 1.200 og 1.400 millimeter. Dette er i større grad et rørsystem for bruk innenfor vei, bane og landbruk, og ellers der store vannmengder skal transporteres, heter det i pressemeldingen.

Både Pragma og Pragma Infra opptil 1.200 millimeter er produsert og sertifisert i henhold til NS-EN 13476-3 med Nordic Poly Mark som kvalitetsmerke. 1.400 millimeter er inntil videre ikke omfattet i produktstandarden, men Pipelife skriver i pressemeldingen at de lover å finne en løsning.