Storvika Terrasse

<p>Foto: Primahus Bolig</p>Daglig leder Joar Winther og prosjektleder Ottar Bjerkå.Foto: Primahus BoligFoto: Primahus BoligKundekoordinator Renate Saur i Primahus Bolig AS.Foto: Primahus BoligFoto: Primahus BoligFoto: Primahus BoligFoto: Primahus BoligFoto: Primahus BoligFoto: Primahus BoligFoto: Primahus Bolig

Stjørdal er blitt et populært sted å bo, blant annet merker man et godt tilsig av folk som velger å flytte dit både fra Trondheim og andre steder. – Dermed var det heller ikke store problemer med salget av 35 nye leiligheter i Storvika terrasse, forteller daglig leder Joar Winther hos byggherre Primahus Bolig AS.

Fakta

Sted: Stjørdal
Bruksareal (BRA): 5.540 kvm
Prosjektkostnad inkl. mva:
135 millioner kroner
Byggherre: Primahus Bolig
Totalentreprenør:
Grande Entreprenør
Entreprenør etablering ny infrastruktur:
Tverås Maskin og Transport
Arkitekt: Solem Arkitektur
Rådgivere: RiB: Sivilingeniørene Harboe og Leganger l Geoteknisk rådgiver: Multiconsult l Rådgiver teknisk infrastruktur/uavhengig kontroll: Sweco l Brannteknikk: Teknoconsult
Underentreprenører/leverandører: Fremføring av fjernvarme: Stjør-
dal fjernvarme l Rørlegger: Rør-
teknikk l Malerarbeider: Sandå Stjørdal l Peling: Seierstad l Grunn og utomhus: Tverås Maskin & Transport l Lås/beslag/postkasser: Beslag-Consult l Blikkenslager: Blikk1slageren l Elektroarbeider: E-nor Installasjon Steinkjer l Ventilasjon: Hoist Energy Bakco l Kjøkken/innredning: HTH Kjøkken Trondheim l Porter: Hørmann l Heis: KONE l Rekkverk: Midthaug Trøndelag l Flisarbeider: Mur og Puss l Dører: Daloc og Swedoor l Vinduer: Lian l Glassfasader/inngangsparti: Riis Glass & Metall l Fasadeleverandør: Cembrit

Prosjektet startet opprinnelig med planer om 32 leiligheter, men etter at man fikk godkjennelse av Stjørdal kommune til å øke høyden på to av de fire blokkene med en etasje, og samtidig reduserte med en leilighet som ble lagt inn i garasje-
delen, ble det 35 leiligheter som ble lagt ut.
– I det første byggetrinnet, som omfatter to av blokkene, var de 15 leilighetene der solgt ut så å si straks vi la dem ut for salg, forteller Winther. Disse to blokkene ble innflyttet i slutten av januar i år. Da Bygge-
industrien besøkte prosjektet i månedsskiftet september/ oktober var de siste av leilighetene i de to siste blokkene i ferd med å bli innflyttet, bortsett fra to som foreløpig er usolgt.


Gode beliggenhet
Det er blitt attraktive boliger, og noe som slår en når man ser på resultatet, er at her er det lagt ned mye omtanke både i løsninger, valg av materialer og å sørge for kvalitet over det hele. I tillegg til at beliggenheten burde være et godt lokkemiddel; nede ved sjøkanten og med småbåthavna i Stjørdal som nærmeste nabo.
– Det har nok vært et argument for noen av kjøperne, faktisk var det noen som solgte sin tidligere bolig og bodde i båten der i påvente av å få flytte inn her, forteller Winther, og tilføyer at man kunne tilby fem båtplasser i småbåthavna til kjøpere.
At man kan komme til Trondheim på omkring en halvtime, det er grei gangavstand til Stjørdal sentrum, og nesten gangavstand til Værnes flyplass, er nok også et godt argument for å velge Storvika Terrasse.

Utfordrende utbygging
Prosjektleder Ottar Bjerkås sier at selve utbyggingen har vært ganske utfordrende, og man har vært innom så å si alle områder i byggfagene før det hele var på plass.
– I betingelsene fra Stjørdal kommune for at vi skulle få bygge var det blant annet krav om at vi måtte sørge for ny teknisk infrastruktur, blant annet hovedvei og gang- og sykkelvei, i ganske stort omgang. Selve blokkene ligger tett inntil en bergknaus, og det var nødvendig med omfattende fjellsikring av denne. Ut fra grunnundersøkelser fremkom det at hele tomta skulle ligge på fjell og delvis på leire. Men, etter at vi satte i gang fant vi en ganske bred dyprenne med dårlig leire. Dette førte til mye fundamentering ved nedsetting av innstøpte stålkjerne-
pæler ned til fast fjell, sier han. Dermed skulle fundamen-
teringen være sikker, alle blokkene står enten direkte på fjellgrunn eller er fundamentert over innstøpte stålkjernepæler satt ned til fast fjell.

Rask prosess
Det er ingen tvil om behovet for nye boliger i Stjørdal, og selv om Winter og Bjerkås sier at det nok har vært mye forberedende saksbehandling med kommunen og forhandlinger om bl.a. utbyggingsavtale, gikk det likevel raskt og relativt problemfritt å komme i gang med arbeidet:
– De første søknader om igangsettingstillatelse til kommunen ble sendt tidlig i 2013, og 2. juli i 2013 kunne vi starte med opparbeidelse av infrastrukturen, og 4. desember samme år var alt på plass og vi kunne starte selve byggingen. Under to år senere var de siste beboerne i ferd med å overta leilighetene og flytte inn.

Boligene
Storvika Terrasse består av fire blokker, første byggetrinn fikk navnene bygg A og bygg B mens de to siste ble kalt C og D. Opprinnelig skulle alle ha høyde på fire og fem etasjer, men underveis fikk man tillatelse til en ekstra etasje på de to siste. Dermed ble den ene blokka på seks etasjer, og er så langt det høyeste leilighetsbygg i Stjørdal kommune.
Leilighetene er rommelige, lyse og luftige, og alle tar utgangspunkt i beliggenheten mellom fjord og himmel. Dermed er lyset et bærende element i planløsningen, med store vindusflater og god takhøyde som gir godt utsyn både til fjorden og til naturen – nesten fra Meråker i øst og langt vestover.
Leilighetene er fra 3- til 5-roms, fra 74 til 140 kvm. Toppleiligheten på 140 kvm har i tillegg to balkonger. Gjennomgående er det valgt moderne og miljøeffektive løsninger. De aller fleste leilighetene har to bad/vaskerom, og bod både innvending og i kjeller. Det er innendørs parkering i sokkeletasjen, og i og med at man har fått plass til vinduer får man ikke det «kjellerpreget» man ofte møter i slike parkeringsanlegg.
Utendørs, mellom blokkene, er det lagt vekt på gode fellesarealer. Og selv om Winther og Bjerkås sier at det i stor grad er seniorgenerasjonen som har kjøpt leiligheter, er det også kommet på plass lekeområder.
Primahus Bolig AS har ansatt en egen kundekoordinator, som er Renate Saur. Hun sørger for at alle boligkjøpere for god service i forhold til egne tilvalg, og likedan sørger for god oppfølging av kundene gjennom prosessen fra kjøp av leilighet til overtagelse og innflytting.
Arkitekt for prosjektet har vært Solem Arkitektur AS, mens Grande Entreprenør AS har vært totalentreprenør. Tverås Maskin og Transport AS har hatt egen kontrakt med byggherren om etablering av ny infrastruktur.
Bruksareal (BRA) for hele prosjektet Storvika Terrasse er på 5.540 kvm, fordelt på 1.660 kvm i parkeringskjeller og 3.880 kvm over parkeringskjeller. Utbyggingskostnaden er på ca. 135 millioner kroner (inkl. mva.), ekskl. alle overheadkostnader.


Flere prosjekter