Byrådet sier ja til en stor utbygging av Hotel Royal Christiania i Oslo. Arkivfoto.

Stordalen får ja til å bygge Norges største hotell

Byrådet er positive til Petter Stordalen og DNB Livs milliardplaner for Hotel Royal Christiania. Hotellet får trolig en ny fløy på 16 etasjer med ny konferansesal og 283 nye rom.

– Vår ambisjon er å skape et førsteklasses internasjonalt konferansehotell midt i Oslo. Dette vil sette Oslo på kartet som konferanse- og kongressby og lage positive ringvirkninger langt utenfor hotelltrappen. Utbyggingen er en enestående mulighet til å forandre Oslos mest spennende kvarter. Alternativet er forvitring. Dette er byopprydning og byutvikling på en og samme tid, sier eier av Nordic Choice-kjeden, Petter Stordalen, til Aftenposten.

En milliard
Det er Nordic Choice som står for driften av hotellet, mens DNB Liv eier eiendommen.

Byrådet har sagt ja til byggeplanene til de to selskapene som sammen skal bruke én milliard kroner på oppgraderingen.

Ifølge Stordalen er miljøambisjonene i prosjektet høye.

- Målet er at hotellet blir det grønneste i Oslo-området. Det skal ha BREEAM NOR-sertifisering og skal ha ISO-sertifisering etter internasjonale standarder. Vi vil også ha flere sykkelparkeringer og vurdere alternative strømkilder, sier han til avisen.

815 rom

Med en ny fløy på 16 etasjer, vil hotellet tilsammen få 815 rom. Hoveddelen av hotellet skal også økes fra 9 til 12 etasjer. I tillegg er det planer om en store konferansesal til 1000 personer.

- I dag må for mange konferanser finne seg fasiliteter utenfor Oslo fordi byen ikke har tilstrekkelig med lokaler. Byrådet foreslår at Oslo får en ny konferansesal med plass til 1000 deltagere på Royal Christiania. I tillegg får hotellet utvide med 283 nye rom. Det er viktig for Oslo som hovedstad og kunnskapsby å kunne være vertskap for større konferanser, sier byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) til Aftenposten.

Også Arbeiderpartiet er positive til utbyggingsplanene i sentrum av Oslo.