Tror på tunnel til Hidra

Tilhengerne av fastlandsforbindelse mellom øya Hidra og fastlandet i Flekkefjord ser lys i enden av tunnelen etter at kommunal- og forvaltningskomiteen gikk inn for å la fergemidler finansiere tunnelbygging i 40 år.

Det skriverNRK Sørlandeti en artikkel på sine nettsider.

Statens vegvesen jobber i høst med nye prisberegninger på en undersjøisk tunnel til øya Hidra fra fastlandet i Flekkefjord, heter det i artikkelen på nrk.no.

I sommer avga kommunal- og forvaltningskomiteen sin innstilling til Stortinget hvor de gikk inn for at statlige fergemidler kan brukes til finansieringen av fastlandsforbindelser i 40 år mot 20 år tidligere.

Dette betyr, ifølge NRK, at finansieringen av tunnelforbindelse mellom Hidra og fastlandet kan være mulig.

Leder av samferdselsutvalget i fylke, Gisle Meininger Saudland, sier overfor statskanalen at han håper på byggestart innen fire år.

– Jeg håper at byggestart kan skje i slutten av denne valgperioden. Da kan det være at vi kan se byggestart i 2019 hvis alt går etter planen, uttaler Saudland.

I 2012 stemte fylkestinget i Vest-Agder nei til bygging av tunnel til Hidra. Kun én stemme manglet for at kommunen skulle kunne forskuttere pengene som manglet. Det vakte, ifølge NRK, sterke reaksjoner.

Den totale rammen var på 423 mill for 3,5 år siden, men anbudet som kom inn var på 503 millioner. Da manglet det omkring 80 millioner kroner.