– Jeg er veldig glad for at regjeringen nå forsterker Enovas rolle i det grønne skiftet, og mener Bygg Reis Deg kan tilby løsningene som skal til for å gjøre jobben, sier adm. dir. Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg AS. 

- Bygg Reis Deg har løsningene for ENØK-tiltakene

I forslaget til statsbudsjett som ble lagt frem 7. oktober går det frem at Enova får en økning i sin støtte på 88 millioner kroner. Adm. dir. Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg AS sier at mange av løsningene som skal til for å gjennomføre gode klimatiltak er å finne på messen på Lillestrøm.

Regjeringen foreslår å øke støtten til Enovas arbeid med energiomlegging og utvikling av energi og klimateknologi.
– Jeg er veldig glad for at regjeringen nå forsterker Enovas rolle i det grønne skiftet. Økningen i støtten til Enova vil gjøre det enklere og mer lønnsomt for privatpersoner å velge grønne løsninger når de bygger nytt eller pusser opp. At man nå også kan velge å få støtten som en direkte støtte fra Enova eller som et fradrag på skatteseddelen gjør det ekstra fleksibelt, mener Gavelstad.
Han er enig med flere av kritikerne i at man kunnet håpet på en enda mer ambisiøs løsning fra regjeringen, men velger å se at det er en god begynnelse.
– Man kan selvsagt alltid håpe på enda mer offensive løsninger, men med dette forlaget åpner man opp for at det kan investere mer i opprusting av mange hjem rundt om i landet. Vi vil på Bygg Reis Deg kunne vise frem en lang rekke produkter som kan brukes til denne typen ENØK-tiltak, sier han.
Gavelstad peker på at det på messen vil bli lansert en lang rekke nye produkter og konsepter, som kan få stor innvirkning på hvordan man bygger og rehabiliterer.
– Noen sier at innovasjonsgraden er liten i byggenæringen, men jeg mener byggevareprodusentene hele tiden utvikler nye løsninger som bidrar til store forbedringer innen bygg og anlegg, sier Gavelstad, som håper så mange som mulig velger å ta turen innom Bygg Reis Deg 14.-17. oktober.