Illustrasjon av fasadene til boligprosjektet Solveggen på Munkelia i Oslo.

Backe bygger Solveggen

AS Ing. Gunnar M. Backe har signert kontrakt med OBOS på oppføring av leilighetsprosjektet Solveggen på Munkelia på Lambertseter.

Prosjektet består av 75 leiligheter, fordelt på toroms, treroms og fireroms med størrelser fra 46 til 100 kvadratmeter. I tillegg skal det bygges næringslokaler for konditori og barnehage.

Leilighetene i Solveggen er fordelt i to blokker. Hus A vil være et punkthus i fem etasjer som ligger langs med Mikrobølgen, og hus B er en langblokk med avtrapping fra åtte til fem etasjer, som vil ligge langs med Langbølgen.

Alle boligene får solrike og skjermede balkonger på 10 til 14 kvadratmeter eller stor privat takterrasse. Balkongene og terrassene vil være syd- eller vestvendte, slik at en oppnår utsikt over Nordstrand, og fra sjette etasje oppnås fjordutsikt.

I utformingen av bygningene og eiendommen vil karakteristiske trekk fra den opprinnelige Lambertseterutbyggingen bli videreført. Bygningen mot Langbølgen vil få forhager og inngangspartier som ligger tilbaketrukket og hevet opp fra veien.

Gjennom en samarbeidsavtale med OBOS har Backe gjennomført en samspillsprosess hvor optimalisering av løsninger har vært hovedfokus for å nå en omforent målpris for prosjektet.

- I OBOS er vi godt fornøyd med et konstruktivt og godt samspill med Backe og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet i Solveggen, uttaler prosjektsjef i OBOS Erlend Ullestad

- Vi har vært gjennom en åpen og tillitsfull samspillsprosess, og det er svært hyggelig å kunne gjennomføre et prosjekt for OBOS igjen, sier Arne Landmark, adm.dir i AS Ing. Gunnar M. Backe.

Kontrakten har en verdi på kr 157,4 millioner kroner eks MVA, og det er tatt forbehold om tilstrekkelig forhåndssalg. Prosjektering har startet opp, og planlagt byggestart er februar 2016.

Fra venstre Adm.dir Jon-Erik Lunøe (OBOS Nye hjem), Prosjektleder Håkon Rød (AS Ing. Gunnar M. Backe), Prosjektsjef Erlend Ullestad (OBOS Nye hjem) og Adm.dir Arne Landmark (AS Ing. Gunnar M. Backe) ved kontraktsigneringen for Solveggen.