En ny etappe ble markert da Statsbyggs administrerende direktør Harald Nikolaisen, direktør ved Nasjonalmuseet Audun Eckhoff, kulturminister Thorhild Widvey og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner satte sine fotavtrykk i betongplaten for det nye Nasjonalmuseet.

Råbyggstart for Nasjonalmuseet

En ny etappe for det nye Nasjonalmuseet ble markert i dag da to statsråder støpte i gang den første betongplata.

Støpearbeidene for bunnplata er allerede godt i gang, men de «første» symbolske støpearbeidene av råbyggsentreprisen ble offisielt satt i gang i dag.

– Vi har vært på bunnivået og nå begynner det å gå oppover igjen. Vi er ferdig med grunnforholdene, det innebærer også en reduksjon av usikkerhetsmomentene. Så dette er en viktig dag for Statsbygg. Også er det en fin anledning til å markere innsatsen til HAB Constructions som har fått oss trygt ned på bånn. Nå skal AF Gruppen få oss oppover igjen med å bygge råbygget, sa adm. dir. Harald Nikolaisen til Byggeindustrien.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og kulturminister Thorhild Widvey satte sine fotavtrykk i våt sement flankert av Statsbyggs administrerende direktør Harald Nikolaisen og direktør ved Nasjonalmuseet Audun Eckhoff.

– Det er en krevende byggetomt, med store logistikk- og HMS-utfordringer midt i byen. Ambisjonene våre er å ha fullt fokus på HMS-en. Så langt har vi ikke hatt alvorlige skader her, sa Nikolaisen.

Nasjonalmuseet har en total grunnflate på 13.700 kvm. Det skal støpes 45.000 kubikkmeter betong, der det også vil gå med 4.700 tonn armering.

Det er Submet Construction som er underentreprenør for AF Gruppen, men en kontrakt på 270 millioner kroner inkludert opsjoner.