Norgeshus inngår milliardavtale med Optimera

Norgeshus og Optimera har nå signert en avtale som har en verdi på opptil 500 millioner kroner årlig.

Norgeshus avslutter dermed sitt 14 år lange samarbeid med Byggeriet Proff.
– Det var ingen lett avgjørelse å ta, sier markedssjef i Norgeshus Benn Asgeir Båtvik i en pressemelding.

- Vi har vært gjennom en lang og grundig prosess der forhandlerne og kjederådet har vært involvert i tillegg til at PWC har bistått med analyser, legger han til.
Grundige analyser gir forhandlerne trygghet
- Flere leverandører ble vurdert, deriblant Byggeriet, men etter noen runder med tallknusing og forhandlinger kom vi til at det var Optimera som ville gi forhandlerne våre den aller beste konkurransekraften i tiden fremover, forteller Båtvik.
I denne prosessen har Norgeshus belyst alle aspekter ved et eventuelt bytte av leverandør, og de mener at de samtidig har fått svært verdifull innsikt i markedet.
Pris, tilgjengelighet og helhet
Ved en gjennomgang av de 200 mest innkjøpte varene i 2014 viser analysene at Optimera har det beste totaltilbudet, som igjen gjør at Norgeshus kan tilby markedets beste betingelser til sine forhandlere, mener de.
Optimera tilbyr dessuten et stort nettverk, med 85 Montér butikker og 16 Optimera Proffutsalg med tilsammen 1900 ansatte og nærmere syv milliarder kroner i omsetning.

- Dette sikrer svært god tilstedeværelse blant våre forhandlere og et bredt varesortiment, sier han.
Analysene viser også i at Optimera fremstår som en serviceorientert innkjøps- og logistikkpartner som kontinuerlig jobber med forbedringsarbeid med sine kunder, oppfølging av forhandlernettverket og ikke minst opplæring og informasjon.
- Det har også vært viktig for oss å sikre at både hovedkontor og forhandlere fortsatt har direkte kontakt med leverandørene slik at vi hele tiden skal være i forkant av utviklingen av nye produkter og tekniske løsninger, informerer Båtvik.
Nyansatt innkjøpssjef
For å styrke kontakten med leverandør og forhandlere ytterligere har Norgeshus i disse dager ansatt Per Krangnes i en nyopprettet stilling som innkjøpssjef. Han vil samarbeide tett med Optimera for å kunne tilby Norgeshusforhandlerne det beste innenfor innkjøp som finnes i markedet.
- Vi ser lyst på fremtiden sammen med Optimera - avtalen vil gi forhandlerne våre bedre konkurransekraft og en proff samarbeidspartner, sier en fornøyd markedssjef.