Eltel kjøper VETE Signaltjenester

Eltel har inngått en avtale om å kjøpe selskapet VETE Signaltjenester AS i Norge.

VETE er en anerkjent aktør i det norske jernbanemarkedet med en viktig markedsposisjon som tilbyr jernbane-signaltjenester, skriver Eltel i en pressemelding.

Jernbaneavdelingen i Eltel ble etablert i 2012. Siden da har Eltel styrket sin posisjon på det voksende markedet. For å møte den økende etterspørselen har Eltel besluttet å styrke sin kompetanse og ressurser i segmentet signal og sikkerhet. Oppkjøpet utfyller Eltels nåværende tilbud i Norge, og gir en klar synergi med den eksisterende Jernbanevirksomheten i Eltel.

VETE er ledende innenfor sitt segment i Norge med en omsetning på ca. 60 millioner kroner i 2014. Selskapet har 37 ansatte, og har spesialisert kompetanse innen signal og sikkerhet på bane. Selskapet dekker hele Norge. Tjenestene de tilbyr er nye installasjoner, korrigerende og forebyggende vedlikehold, prosjektledelse, ingeniørtjenester og rådgivning innen jernbanesignal. VETE sine kunder er Jernbaneverket, Oslo Sporveier, leverandører av signalsystemer og byggefirmaer.

I 2013 inngikk selskapet en langsiktig rammeavtale med en systemleverandør om å levere signaltjenester for det norske markedet. Norske myndigheter har annonsert høye investeringsplaner for de kommende årene, inkludert store investeringsbehov for signalanlegg og økt muligheter for å sette deler av vedlikehold ut til underleverandører.

- Oppkjøpet av VETE er et bra steg for Eltel og på linje med vår strategisk plan i det norske markedet. Våre kunder har utfordrende planer og markedet sliter med å møte de økte behovene til kompetanse og ressurser. Sammen med VETE kan vi styrke vår norske virksomhet og videreutvikle grenseoverskridende samarbeid mellom våre Eltel-enheter. Vi ønsker de ansatte i VETE velkommen til Eltel, sier Fredrik Häggström, Direktør i Eltel Rail & Road.

- VETE har vokst til en størrelse der vi vurderte at det å være en del av en større gruppe vil ytterligere styrke utviklingen av virksomheten og våre ansatte. Etter nøye vurderinger kom vi frem til konklusjonen at Eltel vil oppfylle forventningene, og vi er svært glade for å publisere denne kunngjøringen i dag. Jeg vil fortsette som administrerende direktør for VETE og være en del av ledergruppen i Eltels jernbanevirksomhet i Norge, sier Richard Bednar i VETE.

Kjøpesummen er justert med målene som ble presentert av Eltel i sitt prospekt i forbindelse med introduksjonen på Nasdaq Stockholm i februar 2015. Oppkjøpet forventes å gjennomføres i løpet av en uke.