Kommunikasjonsrådgiver

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region midt
FylkeMøre og Romsdal
StedMolde eller Ålesund
Søknadsfrist07.02.2016

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 6500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

Statens vegvesen Region midt har ledig stilling som kommunikasjonsrådgiver. Tilsettingen er et engasjement i ett år, med mulighet for forlengelse. Tiltredelse etter avtale.

Kontorsted er Ålesund/Molde.

Kommunikasjonstaben har ti medarbeidere med kontorsted i Molde, Trondheim og Steinkjer. Staben er av de største og mest kompetente fagmiljøene for kommunikasjon i Midt-Norge.

Dine arbeidsoppgaver blir:

Kommunikasjonsarbeid, rådgivning, mediehåndtering og lederstøtte.

Du skal bistå prosjektorganisasjonen for fv. 659 Nordøyvegen, noe som krever at du ukentlig jobber fra prosjektkontoret på Skjelten. I tillegg skal du bistå med kommunikasjon rundt tunnelrehabiliteringen på Sunnmøre og ivareta andre generelle kommunikasjonsoppgaver.

Oppgavene krever at du har god samfunnsforståelse, kjenner de politiske prosessene og ulike aktørers ansvar og roller. Du må evne å gi både strategiske og operative råd.

En jobb i Statens vegvesen betyr at:

  • Du jobber på kontor, men også der det skjer .
  • Du jobber tett på beslutningene, derfor ønsker vi at du stiller kritiske spørsmål og ser motargumenter før beslutninger tas. Vi hører på deg. I Statens vegvesen er kommunikasjon et viktig fag for at organisasjonen skal nå sine mål.
  • Du får jobbe med langsiktige strategiske oppgaver parallelt med kortsiktige, operative oppgaver som raskt gir effekt.
  • Du får jobbe med fargerike mennesker med stor faglig kunnskap, som brenner for jobben sin og som bryr seg om hvordan du har det.
  • Du får jobbe i Møre og Romsdal der engasjementet for samferdsel er stort, både hos rammesettere og brukere.
  • Du får få kjedelige dager på jobb!
  • Din innsats og arbeid utgjør en forskjell!

Du har:

  • Utdanning på bachelornivå innen relevante fag
  • Relevant yrkeserfaring
  • Meget god skriftlig og muntlig framstillingsevne

Personlig egnethet tillegges stor vekt.

Vi trenger en person med stor arbeidskapasitet, som inngir tillit og som evner å motivere. Du må håndtere både operative og strategiske utfordringer, det betyr at du må like at det er hektisk, og at man har flereparallelle utfordringer.

Møre og Romsdal har nynorsk som administrasjonsspråk og målformen må beherskes

Vi tilbyr:

  • Lønn fastsettes etter nærmere avtale i henhold til etatens lønnspolitikk.
  • Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.
  • Fleksibel arbeidstid
  • God pensjons- og forsikringsordning i Statens pensjonskasse
  • Store muligheter for faglig utvikling

Annet
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi ønsker medarbeidere av begge kjønn, fra alle aldersgrupper og fra ulike etniske grupper og nasjonaliteter. Vi arbeider dessuten aktivt for å rekruttere flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Spørsmål om stillingen kan rettes til seksjonsleder Christin Hermann. Mobil 92210476/Epost christin.hermann@vegvesen.no.

Søknad med CV og vitnemål/attester sendes elektronisk, søk her