Stor oppgave venter Dahl Hovland

Mandag kom lederen for Ketil Solvik-Olsens nye veiutbyggingsselskap på plass, og det er erfarne Ingrid Dahl Hovland som skal bygge opp og lede den nye veiutbyggeren

Dahl Hovland har vært en del av byggenæringen gjennom mange år, og har innehatt flere ulike roller. Hun har blant annet hatt erfaring fra byggherresiden, gjennom Statens vegvesen, samt som veibygger i Veidekke tidligere i karrieren. Hun har også mange års ledererfaring bak seg, og burde derfor ha de kvalitetene som trengs for å kunne bygge opp en ny slagkraftig veibygger som skal arbeide på siden av Statens vegvesen.

Vi har tidligere etterlyst avklaringer rundt det nye veiselskapet, som etter planen skal være operativt fra årsskiftet. Nå kom den viktigste brikken på plass - å få ansatt en leder til å bygge opp den nye storsatsingen fra samferdselsdepartementet. Dahl Hovland skal senest begynne i stillingen 1. desember, men vil helt sikkert i god tid før dette sette i gang med arbeidet rundt å bygge opp en ledergruppe og tiltrekke seg medarbeidere som skal bygge opp det nye selskapet. Nettopp det å anskaffe de riktige personene vil være helt avgjørende om Nye Veier AS skal lykkes eller ikke. Veiutbyggingselskapet må få på plass en miks av både erfarne utbyggere og noen sultne kandidater som er beredt for å gi det som trengs for at dette skal bli en suksess.

Det er mange som spente på hvordan det nye selskapet skal arbeide. Vi må fortsatt smøre oss med litt tålmodighet rundt hvordan konkret de skal jobbe, men med Dahl Hovland på plass kan vi forvente at flere avklaringer vil bli gjort kjent i tiden fremover. Det er allerede klart at selskapet skal lokaliseres i Kristiansand og at de får ca. 130 milliarder kroner til rådighet for å bygge ut sju strekninger over 20 år. Vi ser frem til å høre mer om hvordan dette skal gjøres i praksis – og hvem den nye lederen vil hente inn for å fylle de ulike stillingene i organisasjonen.