Veidekke Entreprenørs Magnar Huse (f.v.) og Dag Andresen ser frem til å få med Leif Grimsrud AS på laget, her representert ved Asle M. Berg og Martin Grimsrud.

Veidekke kjøper Leif Grimsrud AS

Veidekke Entreprenør AS har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 80 prosent av aksjene i anleggs­entreprenøren Leif Grimsrud AS i Halden med datterselskapene Leif Grimsrud Entreprenad AB og Øst AS. 

- Veidekke ønsker å vokse i anleggsmarkedet, og Grimsrud vil styrke vår lokale og regionale virksomhet i det sentrale østlandsområdet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

Grimsrud har 230 ansatte i Østfold og 30 i Strømstad, og samlet omsetning var 920 millioner kroner i 2014. Grimsrud utfører lokale byggeoppdrag i Halden og anleggsoppdrag i Østfold, Akershus og i Bohuslän, heter det i en børsmelding.

- Grimsrud er en solid og veldrevet entreprenør som har levert gode resultater i lang tid. De har god kompetanse på prosjektering, planlegging og drift med egne ansatte og maskiner. I tillegg har de sammen­fallende verdier og en bedriftskultur som vil passe svært godt inn i Veidekke. Vi ser frem til å få deres dyktige fagarbeidere og funksjonærer med på vårt lag, sier administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

Daglig leder i Leif Grimsrud AS er Asle M. Berg.

Leif Grimsrud AS sine datterselskap Øst AS og Leif Grimsrud Entreprenad AB inngår også i Veidekkes kjøp av Leif Grimsrud AS. Leif Grimsrud Entreprenad AB i Strømstad er en anleggsentreprenør med 30 ansatte. Øst AS er en byggentreprenør i Halden med 30 ansatte.

Leif Grimsrud AS utfører prosjekter innen infrastruktur, VA-anlegg, grunn og utomhus arbeider for bygg, industriområder og boligfelt samt entrepriser i sjøen gjennom avdeling en Kystmiljø.

Selskapet ble etablert av Leif Grimsrud i 1981. I 1986 overtok Martin Grimsrud firmaet og ledet det til Asle M Berg tok over som daglig leder i 2008. Martin Grimsrud gikk da inn som styreformann fram til dags dato. 

Endelig avtale forventes inngått i november under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjennelse.