Utleiefesten er over i Hammerfest

19.000 kvadratmeter næringslokaler står tomme i Hammerfest. Kjølig oljemarked har gitt utleierne en real kalddusj.

Det skriverNRK Finnmarki en artikkel på sine nettsider.

Melkøya-utbyggingen og tilstrømning av oljearbeidsplasser i Hammerfest har gitt byen noen av Finnmarks høyeste utleiepriser. Nedgangen i oljebransjen har snudd bildet fullstendig.

Ifølge tall NRK har hentet inn, er det nå 11.000 kvadratmeter ledig næringslokaler i Hammerfest. Plusser man på tidligere Norway Seafoods industriområder på Polarbase i Rypefjord, er tallet 19.000 kvadratmeter.

– Hammerfest har vært i en posisjon der byen har fortrengt mye annet næringsliv, fordi næringseiendom har hatt så høy kvadratmeterpris og arbeidskraften har vært veldig dyr. Det gjør at andre næringer ikke har hatt så godt grunnlag. Jeg er ikke overrasket over at det nå står så mange tomme næringslokaler i Hammerfest, sier Jørund Greibrokk, leder ved Norsk Handelshøyskoles avdeling i Alta til NRK.

Flere av næringseiendommene i bykjernen har stått tomme i flere år. Det hjelper med andre ord ikke med sentral beliggenhet for å lokke til seg leietakere.

Andreassen medgir at bransjen sliter akkurat nå.

– Jeg tror at vi har en tung periode foran oss, men at det vil snu om litt. Det er vi bare nødt til å tro og jobbe for, sier Per Arne Andreassen fra G. Hagen Eiendom til statskanalen.