<p>Illustrasjon: Nordic — Office of Architecture.<br></p>Nordic — Office of Architecture.Nordic — Office of Architecture.

Her er Nordics ideer for Bergens havner

Bergens Guggenheim-museum bør ligge på Bontelabo, og Skoltegrunnskaien må bli en skikkelig cruisekai hvor turister og byens befolkning kan møtes til både hverdag og fest.

Det mener Nordic — Office of Architecture, som har utformet et forsalg til hvordan havneområdene i Bergen kan utvikles til å bli integrerte og livlige byrom.

Nordic viser hvordan byens historiske sentrum, med både Bergenhus Festning og Håkonshallen, kan endres fra å være en tom asfaltplass til en viktig destinasjon i Bergen. På Skoltegrunnskaien og Bontelabo har de skissert hvordan byens nye storstue kan ta form, skriver arkitektkontoret i en melding.

– Her har Bergen en unik mulighet til å skape en by-attraksjon i verdensklasse. På Bontelabo er det plass til det nye Guggenheim-museet, eller Bergens Byarena som diskuteres for tiden. Sammen med gode cruisefasiliteter med overnatting og spisesteder på Skoltegrunnskaien kan området få en ny renessanse», sier partner i Nordic, Eskild Andersen.

Innspillet er en del av en større designkonkurranse om havneområder i Bergen. Også på Tollbodkaien på Nordnes og på Møhlenpriskaien har de tegnet forslag til hvordan byen kan bli. Med bedre båttilbud over Vågen, mener de at både Nordnes og Skuteviken vil bli en enda mer integrert del av byen.

– Bergen er en av verdens vakreste byer, men den har enda større potensiale. Når viktige havneområder endres til by – med gater, plasser og hus, endres også måter vi bruker byen på. Derfor er det viktig med en åpen og god prosess rundt endringene, Nordic ser frem til å ta del i denne prosessen i årene som kommer, sier Andersen.