Veidekke Entreprenør AS starter nå byggingen av 56 leliligheter ved Sjøparken i Stavern. Illustrasjon: Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb AS.

Sjøparken klar for byggestart

Byggetrinn 1. i Sjøparken, på det tidligere området til Agnes-fabrikker ved Stavern, er nå klar for byggestart.

Veidekke Entreprenør AS er allerede i gang med forberedelser på området, men offisiell markering av byggestart er satt til den 14. oktober.

Det skal i første omgang ferdigstilles 56 leiligheter. De første leilighetene vil være klare for innflytting i juni 2017, og 26 leiligheter er allerede solgt.

Avklaring rundt boplikten, antall solgte enheter i kombinasjon med at prosjektet og Agnes Utvikling også har fått med seg GEC- Holding AS inn på eiersiden i byggetrinn 1, er medvirkende faktor til at byggestart nå er en realitet – og med det er en viktig milepæl nådd, skriver Agnes Utvikling i en pressemelding.

Prosjektet omfatter totalt 600 leiligheter og sammen med næringsdelen på 50 000 kvm og det store friarealet som omkranser deler av området, utgjør prosjektet en bydel i størrelse. Sjøparken kan sies å skille seg fra andre boligprosjekter langs Oslofjorden ved å tilby mulighet for opplevelser i bomiljøet, som molo, båtplasser, kanalliv og en næringsdel som også støtter opp under det å bo. Med dette er igangsettelsen av et av Vestfolds største boligprosjekter en realitet, melder Agnes Utvikling.

Sjøparken ligger knappe åtte minutters kjøring fra E18, og 20 minutters kjøretur fra Torp Lufthavn.