Fra Tools til jobb som Molde-direktør

Regionsdirektør Øystein Neerland går fra verktøy til fotball. Han slutter i TOOLS AS og starter i ny jobb som administrerende direktør for Molde Fotball AS.

– Jeg trives særdeles godt i TOOLS, så det er ikke slik at jeg har lyst til å slutte. Men samtidig har jeg en enorm fascinasjon for fotball, og dette er et veldig spennende jobbtilbud som jeg rett og slett ikke kan si nei til, sier Øystein Neerland.

Idrett, og da spesielt fotball og hopp, står Neerlands hjerte nær. Neerland har selv spilt 236 kamper for Molde, og ble i 1991 klubbens toppscorer i Tippeligaen. De siste fire årene har han vært styreleder i Molde Fotballklubb.

– Jeg er veldig glad i fotball. På grunn av lidenskapen for sporten og klubben Molde kan jeg ikke la denne sjansen gå fra meg. Som fotballeder er det noe fascinerende med de direkte resultattilbakemeldingene du får ute på gresset hver søndag kveld, forteller Neerland.

– Øystein er en dyktig leder og har vært viktig i TOOLS’ utvikling de seneste årene. Det er synd å miste ham, men vi har forståelse for at han med sin lidenskap for fotball ønsker å ta denne utfordringen, sier administrerende direktør i TOOLS, Jens Henriksen.

Neerland har jobbet i TOOLS-systemet siden 1985, og er regionsdirektør for Midt-Norge. Han var først ansatt og medeier i Lønsethagen Industrivarer i Molde, som så ble medlem i TOOLS-kjeden, og deretter også kjøpt opp av TOOLS AS. Han starter i sin nye jobb som administrerende direktør i Molde Fotball AS 1. desember 2015.

– I utgangspunktet har jeg permisjon fra TOOLS i ett år, så får vi se hvordan situasjonen er når det året er omme, sier Øystein Neerland.

Neerlands erstatter er allerede klar. Paul Olav Lange, som i dag er salgssjef for distrikt Nordmøre og Romsdal, blir fungerende regionsdirektør for TOOLS Midt-Norge. Han fortsetter også i rollen som salgssjef for sitt distrikt.