Styreleder Sigurd Natvig (til venstre) og Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes klipper snoren til den nye fabrikken.Fabrikksjef Jan Dag Aaen.Prosjektleder Ole Ivar Alstad (til venstre) fikk en takk av fabrikksjef Jan Dag Aaen.Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes (til venstre) og fabrikksjef Jan Dag Aaen.Administrerende direktør Jon Karlsen.Styreleder Sigurd Natvig og Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes (i bakgrunnen).Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Se Glavas stjernefabrikk i Stjørdal

Glava åpnet tirsdag sin nyeste fabrikk, med et produksjonsapparat i internasjonal særklasse.

Både ledelse, ansatte, samarbeidspartnere og ordfører dukket opp da Glava hadde offisiell åpning av sin nyeste fabrikk denne tirsdagen i Stjørdal.

Åpningsdato er akkurat 50 år siden første produkt rullet av produksjonsbåndet ved fabrikken, og markerer en ny tid for den norske isolasjonsgigantens produksjon av glassull i kommunen.

Glava har investert omtrent 130 millioner kroner i oppgraderingen av fabrikkanlegget, og kan, etter litt over et halvt år konstatere mer energieffektive og moderne produksjonsprosesser, langt høyere grad av automatisering og nye og langt større rom for videre utvikling av produksjonen.

− Både forbruk av energi og tap av fiber er betraktelig redusert, slo fabrikksjef Jan Dag Aaen fast da han ønsket velkommen til den nye fabrikken.

Fremtidsfabrikk

De om lag 4.000 kvadratmeterne med nytt fabrikklokale er ment å se Glava inn i en stadig mer moderne tid, både for produktene selv og for produksjonen.

− Vi har bygget oss inn i fremtiden! proklamerte Aaen.

− Vi har mange nye løsninger som vi tar i bruk i den nye fabrikken, og på mange områder er vi helt alene om å gjøre det vi gjør her, opplyste han.

Styreleder Sigurd Natvig inntok podiet samen med Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes (Sp), og de to benyttet anledningen til å både se tilbake på Glavas 50 år lange historie i Trøndelag-kommunen og på fremtiden.

De to skar også over Glava-båndet da den formelle åpningen fant sted.

Verdensklasse

Administrerende direktør Jon Karlsen var også til stede på markeringen, og gratulerte sine kolleger i Stjørdal med en fabrikk som man vil få store utfordringer med å holde tritt med.

− Hvis vi vil lage de beste produktene på markedet, må vi også ha det beste utstyret. Strøm er billig i Norge nå, men det vil ikke alltid være det. Og det er viktig med høy automatiseringsgrad, og her er det nok ingen som produserer mer rasjonelt enn man gjør i fabrikken på Stjørdal, sa Karlsen.

− Vi er trygge på at dette anlegget er et av de beste som finnes i verden. Resten av oss må bare komme etter.