Nesttunstranden

På Nesttun i Bergen har FM Strand AS ført opp et boligprosjekt med 32 boenheter med tilhørende fellesarealer.

Fakta

Sted: Nesttun
Prosjekttype: Nybygg, boliger
Kontraktssum eks mva:
80 millioner kroner
Bruttoareal: 5.500 kvm
Tiltakshaver: Nesttunstranden
Byggherreombud: Coanda
Totalentreprenør: FM Strand
Arkitekt: Faaland Arkitekter
Rådgivere: RIB: H2 Byggeteknikk l RI-varme/san: Bjorgvin VVS og VB Tekniske l RIV-vent: R Torgersen og Cowi l RIE: Star Elektro l RISprinkler: Tore Eide l RIGeo, RIAku, RIMiljø og RIBr: Sweco l Uavh kontroll sikkerhet og bygn.fysikk: Siv ing Tore Nygård
Underentreprenører/leverandører: Utomhus: Anleggsgartnermester Magne Løvaas l Grunnarbeider: Staren l Gulvstøp: Soldal Entreprenør l Stålarbeid: West Team l Taktekking: Protan l Alu/glass fasade: Gjesdal Aluminium l Blikkenslager: Fjell Blikk l Tømrer: Byggmester Hitland l Maler: Format Maling l Parkett: Format Gulv og Interiør l Flislegger: Format Mur og Flis l Rørlegger: Bjørgvin VVS l Elektro: Star Elektro l Ventilasjon: R Torgersen l Heiser: Stein Knutsen l Brannsikring: Damsgård Byggservice l Sprinkler: Tore Eide l Lås og beslag: Låsservice l Boss-sug: Envac Norge l Kjøkken: Studio Sigdal Bergen l Maskinutleie: FM Utleie og UCO l Kortlesere brakkerigg: Infobrick 

– Gode underentreprenører og godt samspill på bygge-
plassen har gjort det mulig å fullføre prosjektet til rett tid og med rett kvalitet. Byggingen har gått greit, selv om byggetiden har vært knapp, sier prosjektleder Tommy Hornes hos totalentreprenøren FM Strand.
Boligdelen i Nesttunstranden fremstår som to bygg over plan U1 og U2. Leilighetene er fra cirka 50 kvadratmeter til cirka 130 kvadratmeter. Standarden er høy og alle leilighetene har universell utforming. Kjøperne hadde muligheter for tilvalgs-
løsninger.

Vestvendt
Blokkene ligger vestvendt og har meget gode solforhold. Alle leilighetene har store balkonger eller terrasser. Det er parkett på gulvene og flis på baderommene. Det er to etasjer under blokkene.
Rett under ligger en etasje med oppstillingsplasser for 40 biler og på bakkeplan er det en etasje som inneholder sportsboder, teknisk rom, tavlerom og sykkelparkering.
Det er en kort spasertur til Nesttun sentrum og fra leilighetene er det utsikt over Nesttunvannet og mot det vakre byfjellet Løvstakken.

Plasstøpt og prefab
Tomten ligger ved Sandalsvegen og Nesttunvannet og er cirka fire mål. Grunnen består av fjell. En knaus er sprengt ned og tomten er planert med komprimerte sprengsteinsmasser.
De to blokkene og underetasjene har et samlet areal på 5.500 kvadratmeter.
Den ene blokken har fire etasjer, den andre har fem. Begge blokkene har tilnærmet rektangulær form.
Både underetasjer og blokker har plasstøpte dekker og hovedsakelig prefabrikkerte vegger. Nederste underetasje er støpt vanntett. Gavlvegger er bygget opp med bærende stålsøyler og enkelte betongdragere som er bygd inn i isolerte klimavegger.
I gavlvegger er det stålsøyler og betongdragere. Takene består av q-dekker som er isolert og tekket. Fasadene er kledd med hvite cembrit-plater og felt med mørkebrunt trepanel. Trappehusene har belegg i gulv og trinn.
Det er 20 cm isolasjon i ytterveggene og i snitt 30 cm i takene. Vinduene har i snitt U-verdi på 0,99. Flere av leilighetene er trykktestet og alle har en luftveksling som er godt under kravet. For å unngå fukt i konstruksjonen ble det blåst inn varm luft via heissjaktene og supplert med avfuktere og ovner etter behov.

Tek10
Nesttunstranden er prosjektert og ført opp etter Tek10. Oppvarming av boligene og av forbruksvann skjer med energi fra varmepumpe plassert i teknisk rom i U2. Leilighetene varmes med viftekonvektorer på kjøkken og i stue.
På bad er det levert gulvvarme med innstøpte vannrør styrt med gulvføler og romtermostat. Leilighetene er i energiklasse B (oransje) og har balansert ventilasjon med et aggregat i hver leilighet. Både leiligheter og fellesområder er sprinklet.
Tiltakshaver er Nesttunstranden AS. Prosjektet er tegnet av Faaland Arkitekter AS. Oppføringen har skjedd i totalentreprise. FM Strands kontraktsum er 80 millioner kroner eks mva. Gravearbeidene startet i april 2014 og prosjektet ble fullført i juni i år.


Flere prosjekter