Foto: Mesta

Mesta sikrer Bergensbanen i to nye år

Mesta fortsetter jobben med forebyggende fjellsikring på Bergensbanen i minst to år til.

Det skriver Mesta i enpressemeldingpå sine nettsider.

Jernbanestrekningen, som er en av de høyestliggende hovelinjene i Europa, og som tidligere er kåret til en av de ti fineste jernbanestrekningene i verden, strekker seg fra Hønefoss til Bergen.

– Det er en stor jobb med forebyggende rassikring. Vi skal kontrollere skjæringer og rasutsatte områder og sette inn tiltak før noe skjer. Det betyr å renske, bolte og montere fanggjerder, uttaler prosjektsjef på Spesialproduksjon, Arne Nes, i pressemeldingen.

En del av jobben går også ut på å bistå i de tilfeller hvor det skulle gå ras på strekningen.

– Hvis det er akutte situasjoner, skal vi stille opp på kort tid og hjelpe til. Det pleier heldigvis ikke å skje så ofte, men hvis vi får en telefon om at noe har skjedd, er det bare å reise ut med en gang, sier Nes.

Mesta fikk, ifølge pressemeldingen, høyest poengsum av fire entreprenører som leverte anbud i konkurransen. Her ble de bedømt på responstid, kapasitet på transport, kvalitet, gjennomføringsevne og pris, heter det i meldingen fra Mesta.

– Vi har et godt forhold til Jernbaneverket, og ser frem til å fortsette samarbeidet med dem i tiden som kommer. Siden vi har hatt kontrakten tidligere også, kjenner vi jobben godt, og prosjektleder Erik Brenne hos oss vil ha en tett dialog med byggherren, sier Nes.