Stavanger universitetssjukehus på Våland. Illustrasjon: Nordic - Office of Architecture / CowiStavanger universitetssjukehus på Våland. Illustrasjon: Nordic - Office of Architecture / CowiStavanger universitetssjukehus på Våland. Illustrasjon: Nordic - Office of Architecture / CowiStavanger universitetssjukehus på Våland. Illustrasjon: Nordic - Office of Architecture / Cowi

Vil ha SUS på Våland

Fylkesmann i Rogaland, Magnhild Meltveit Kleppa, vil ha nye Stavanger universitetssjukehus (SUS) til Våland, hvor dagens sykehus er lokalisert.

Det skriverStavanger Aftenbladi en artikkel på sine nettsider.

– Det er Våland som er minst bilavhengig, og Våland ligger mest sentralt. Våland er og derfor mest tilgjengelig for ulike brukergrupper, og Våland ligger nærmest der det vil bo flest folk i fremtiden av de tre alternativene som har vært vurdert, sier Magnhild Meltveit Kleppa til Aftenbladet.

I en fersk høringsuttalelse fra Fylkesmannen i Rogaland er dermed rådet at universitetssjukehuset blir liggende der det er, nemlig på Våland i Stavanger.

Ullandhaug, Paradis og Stokka i Sandnes skal også ha vært vurdert, men Fylkesmannen avviser samtlige alternativer for Våland. Det er styret i Helse Vest som vedtar den endelige lokaliseringen, heter det i artikkelen.

Bygging av nytt sykehus er beregnet til å koste rundt 8 milliarder kroner.

I forrige uke gikk også et flertall i Stavanger formannskap inn for Våland-alternativet, skriver Aftenbladet.