Kurs i Tiltak på eksisterende byggverk

StedFredrikstad, Norge
ArrangørByggesak Norge AS
Fra15.10.2015
Til15.10.2015
TidspunktTorsdag kl 9.00 - 16.00

Plan- og bygningsloven og byggteknisk forskrift fastsetter standard for samfunnets forventninger til kvalitetsnivå for nye tiltak med hensyn til helse, miljø, sikkerhet, energi, tilgjengelighet mv. Regelverket angir ikke like klart hvilke krav som gjelder ved tiltak på eksisterende byggverk.
70-80% av de bygg som vil bli brukt i 2050 er allerede bygget. Disse skal vedlikeholdes, det vil være behov for utvidelse, tilbygg, påbygg, bruksendring mv. Plan- og bygningsloven fastsetter at tiltak på eksisterende byggverk skal prosjekteres og utføres i samsvar med bestemmelser gitt i eller i medhold av loven. I dette må innfortolkes at det bare er relevante krav som skal oppfylles og at kravene bare gjelder selve tiltaket.
Kurset drøfter hvilke arbeider som kan utføres på eksisterende byggverk uten at det stilles myndighetskrav, hvilke arbeider det stilles myndighetskrav til og hva som vil være å anse som relevante krav for ulike typer tiltak som tilbygg, påbygg, vesentlig endring av bygningsdeler og installasjoner, fasadeendring, bruksendring mv.

Det vil bli grundig gjennomgang av hvilke tekniske krav som vil gjelde ved tiltak på eksisterende bygg. Det vil bli lagt opp til diskusjon og utveksling av erfaringer.

Tema som vil bli drøftet i løpet av kurset:

– Grensen for søknadsplikt

– Hva er vanlig vedlikehold?

– Hva er «hovedombygging»?

– Hva kan gjøres av endringer på en bygningsdel før det er å anse som endring?

– Tilpasning av tekniske krav der de ikke kan gjennomføres uten store kostnader

– Spørsmål om bruksendring – gjennomgang av problemstillinger

– Hvis endringen er i strid med nyere plan?

– Bygging i ras- og flomutsatte områder

Foreleser: Siv.ing. Sigurd Hoelsbrekken.

Målgruppe:
Seminaret er utformet med tanke på alle som i sitt daglige virke har befatning med prosjekter, enten som prosjektledere, prosjekteringsleder, prosjekteiere, utførende, kontrollerende og saksbehandlere i offentlig sektor. Kurset er egnet både for de som har erfaring med prosjektarbeid og de som ønsker å bli kjent med arbeid i prosjekt.

Kurspåmelding:
Gå inn på hjemmeside og skriv inn navn på foretaket, adresse og deltakere, eventuelt send e-post til kurs@byggesak.no eller ring tlf 400 01 665.

Spørsmål om kurs kan rettes til Cato Teigen på tlf 971 66 49.

Hjemmeside