Rodeo kåret til "Årets Master Planner"

Formålet med prisen er å hedre arkitektenes arbeid med byplanlegging.

Prisen "Årets Master Planner" ble delt ut for første gang under Oslos Urban Arena i fjor. I år var det Rodeo Arkitekter som vant. Foto: Privat

Prisen "Årets Master Planner" ble delt ut Oslos Urban Arena.

I år stakk Rodeo arkitekter av med prisen i en smekkfull sal på Kulturhuset. Kontoret har tidligere blitt plukket ut til U40 - lovende arkitekter under 40 - av Nasjonalmuseet.

- Vi har etter hvert fått opp en ganske solid portefølje over store komplekse byplanprosjekter, men er nok fremdeles å regne som unge ypplinger i bransjen. Det passer oss godt og da er det jo selvsagt stas å danke ut de store kontorene som har holdt på en mannsalder, sier daglig leder Henning Sunde i en pressemelding.

Ifølge juryen viser Rodeo en grundig interesse for planfaget, samt at de satser på flerfaglighet som utgangspunkt for kommersiell praksis.

- Hvor konkurrentene viste til lekre renderinger og fyndord om «mennesket i sentrum», viste Rodeo til viktigheten av medvirkningsprosesser og faglig nysgjerrighet.

- Vinneren bør også minne de store kontorene om at arkitektkontorene ikke kun må svare på planoppgaver, men også være premissleverandører i planlegginga, heter det i jurybegrunnelsen. 

I juryen satt Halvor W. Ellefsen, AHO (juryleder). Sverre Landmark i Aspelin Ramm og Anne Bertine Fagerheim, Statens Vegvesen.