Atlas Copco har gjort kraftaggregatet LP9-20 enda bedre. Foto: Atlas Copco

Atlas Copco oppgraderer kraftaggregat

Atlas Copcos kraftaggregat LP9-20 har fått ny konstruksjon og nye funksjoner.

– Nøkkelordet for designen av nye LP9-20 er produktivitet. De nye funksjonene samspiller med de gamle og gir et kraftaggregat som er både kraftfullt og brukervennlig, sier Tomas Ulander, Business Line Manager i Atlas Copco Construction Technique Scandinavia i en pressemelding.

Et eksempel er den nye designen på dekselet. Ettersom man enkelt kan åpne dekselet for vedlikehold uten av slangene må kobles fra, spares både tid og penger, heter det i meldingen.

Oljen må være ren for at hydraulikken skal kunne fungere optimalt, og dette sikres av filteret. For operatøren handler det da om å bytte oljefilter på riktig tidspunkt. Ved hjelp av den praktiske filterindikatoren på kontrollpanelet kan man se når tiden er inne for et filterskifte. Filterindikatoren innebærer altså at man kan skifte riktig filter til riktig tid, hvilket gjør nye LP9-20 mer økonomisk i bruk, skriver Atlas Copco.

Enkel oljeetterfylling

For at det alltid skal være nok olje i systemet, har frontpanelet dessuten et seglass som viser oljenivået i systemet. Når nivået begynner å bli lavt, skal det nye større tanklokket gjøre det enklere enn noen gang å etterfylle olje. Den brukervennlige bypass-bryteren stopper også hydraulikken uten at man trenger å slå av motoren. I praksis fungerer bryteren som en pauseknapp for raskt verktøyskifte.

Flere modeller

LP9-20 er tilgjengelig med flere kraftkilder. LP9-20E har en industriell lettvektsmotor (5,5 kW) på 3x400 V og 16 A. LP9-20P er bensindrevet, og gir dermed større uavhengighet og økt fleksibilitet. Det innebygde termoreleet for motoren sikrer at kraftaggregatet fungerer ved temperaturer fra minus 20 grader til pluss 40 grader, uansett kraftkilde.

Alle versjoner av nye LP9-20 er enkle å forflytte. De har sentrerte hjul for optimal vektbalanse og nedfellbart håndtak med tverrstag for smidig transport, skriver Atlas Copco.