TF-Anlegg konkurs – har driftskontrakter i Oslo og Nord-Østerdalen

Onsdag ble det åpnet konkurs i TF-Anlegg, som har drift- og vedlikeholdskontrakter i Oslo og Nord-Østerdalen.

Selskapet vant i fjor kontrakten om sommerdrift og vinterdrift av statens 183 kilometer med vei og 69 kilometer med gang- og sykkelveier i Oslo i fem år. Kontrakten hadde en verdi på rett i underkant av 300 millioner kroner. Det er ikke klart hva som skjer med denne kontrakten ennå.

- Statens vegvesen har fått på plass en midlertidig løsning med en lokal driftsentreprenør, Vaktmesterkompaniet, som ivaretar driften inntil videre. Vi jobber også med å få på plass permanente avtaler, men hvor lang tid det vil ta er vanskelig å si nå, sier pressevakt Åsmund Møller Johansen i Statens vegvesen Region øst til Byggeindustrien.

Tidligere i år vant de også en samme type kontrakt i Nord-Østerdalen sammen med Nortransport Anlegg. Denne hadde en verdi på 125 millioner kroner, og skulle strekke seg over de neste fem årene. Det er uvisst om denne kontrakten berøres av konkursen.

Tidligere har TF-Anlegg blant annet hatt vinterdriften for OneCo Veidrift i Østfold Nord, men denne avtalen ble sagt opp i juni.

TF-Anlegg var et datterselskap av Transport-Formidlingen SA.

Oslo byfogdembete har oppnevnt advokat Håvard Wiker som bobestyrer.

Byggeindustrien kommer med mer.