– Vi investerer flere millioner kroner i nye benker for å opprettholde produksjon av hulldekker av høy kvalitet, forteller fabrikksjef Eyvind Time.Alle benkene som brukes i hulldekkeproduksjon har rister på hver side slik at slam renner ut av produksjonslokalet. Slammet blir gjenvunnet, og ordningen gir en renere fabrikk og et mye bedre arbeidsmiljø enn uten avrenningDet arbeides nå for å fjerne gamle benker og sette inn de nye.

Block Berge Bygg investerer og tenker langsiktig

På tross av krevende tider i byggebransjen investerer Block Berge Bygg på Øksnevad i nytt utstyr i fabrikken.

Slik vil bedriften - som er en av Norges største produsenter av hulldekkelementer - fortsatt kunne holde en høy og driftssikker produksjon av hulldekker.

– For å levere hulldekke av høy kvalitet og med stor nøyaktighet i forhold til planhet, lengde og tverrsnitt er det nødvendig med moderne produksjonsutstyr. Derfor investerer vi flere millioner kroner i nye benker til å støype hulldekker i, forteller fabrikksjef Eyvind Time.

De første benkene i fabrikken ble installert i 1986. Det er to av disse som nå blir skiftet ut. Planen er at tre andre benker skal skiftes til neste år.

Block Berge Bygg har vært en foregangsbedrift i hulldekkestøping. De har tilrettelagt fabrikken for best mulig arbeidsmiljø for de ansatte. Blant annet har alle benker som brukes i hulldekkeproduksjon rister på hver side slik at slam renner ut av produksjonslokalet. Slammet blir gjenvunnet, og ordningen gir en renere fabrikk og et mye bedre arbeidsmiljø enn uten avrenning.

I fabrikken finnes ti benker til å støpe hulldekker. Hver benk kan støpe 107 meter. Det betyr at fabrikken kan levere over 1 km hulldekke som tilsvarer 1320 m² hulldekker per dag.
Hulldekkene leveres med spenn opp til 22 meter og tykkelser fra 210 mm opp til 500 mm.

Benkene blir levert av Elematic i Finland.

– Leverandøren Elematic tar jevnlig med seg kunder hit og ser på vår produksjonsprosess for å kunne levere så store mengder med så jevn og høy kvalitet, forteller Time.