Den største støpen på E6 Vinstra-Sjoa er gjennomført

I underkant av to dager har Implenia-Aurstad sammen med Betong Øst gjennomført støpingen av faunapassasjen på Bjørkerusten sør for Sjoa.

Dette er den største støpen som har blitt gjennomført på prosjektet.

Arbeidet med støpen startet klokken syv på tirsdag morgen den 22. september, og ble avsluttet i tre-tiden natt til torsdag. Det var mange hender i sving da ca. 340 betongbiler ble tømt i løpet av 42 timer. Betong Øst leverte totalt 2027 m 3 med betong for å støpe den 2200 m 2 store passasjen. Implenia-Aurstad hadde to arbeidslag på tjue personer per lag, som jobbet i tolvtimers skift for å få gjennomført støpen.

Anleggsleder Emil Steinsvoll fra Implenia-Austad er svært fornøyd med gjennomføringen av støpen.

- Arbeidene fløt bra fra start til slutt! Vi har ligget på mellom 50 og 60 kubikk betong i timen, noe vi er veldig fornøyd med. Det var god flyt på betongleveransene og riktig kvalitet på betongen fra Betong Øst. God planlegging og effektivt og godt arbeid fra alle involverte, gjorde at støpen gikk smertefritt og at vi ble ferdig seks timer tidligere enn planlagt, sier han.

Betong Øst, som er en lokal betong leverandør fra Gudbrandsdalen, har i løpet av de to siste årene levert ca. 100 000 m3 betong til utbyggingen av E6 mellom Frya og Vinstra til Implenia-Aurstad og AF gruppen. Betongen til Bjørkerusten har blitt produsert fra to fabrikker og transportert ut av 13 betongbiler.

Betong som blir levert består av Norcem Standard FA med tilleggsdosering av flyveaske. All betongen som blir levert til E6 utbyggingen i Gudbrandsdalen er av denne sammensetningen. Før E6 utbygging ble påstartet inngikk Betong Øst avtale med grunneierne der den nye parsellen går igjennom. Det ble tatt ut 400 000 tonn med rågrus som sammen med Betong Øst sin samarbeidspartner på knusing, Gunnar Holth Grusforretning, har blitt videreforedlet til tilslaget som blir benyttet til betongen som produseres og leveres i den samme strekningen

Distriktsleder i Betong Øst, Øystein Bækkelien, er også svært fornøyd med gjennomføringen av støpen.

- Vi er veldig fornøyd med dialogen vi har hatt med Implenia-Aurstad før og under denne støpen. Det er hyggelig å se at det å legge store ressurser i god planlegging lønner seg. Vi har sammen med anleggsledelsen til Implenia-Aurstad hatt flere møter og befaringer på byggeplass. Dette gir en trygghet for oss som leverandør og Implenia som entreprenør“. Dialogen med entreprenør og byggherre igjennom støpen har vært helt upåklagelig. Den gode planleggingen har vært en medvirkende årsak til at vi har klart å levere, og Implenia har klart å ta imot betongen raskere enn vi kunne håpe på, forteller han.