Nytt nedgravd rensesystem.

Ny serie Biovac-renseanlegg

Goodtech Environment slipper en helt ny serie renseanlegg av merket Biovac.

Det skriver Goodtech Environment i en pressemelding denne uken.

Selskapet har, ifølge meldingen, ansvar for over halvparten av aktive anlegg i Norge.

Produktsjef Arne-Johnny Halvorsrød.

Produktsjef Arne-Johnny Halvorsrød forteller at selv om det ikke har vært behov for store endringer på rundt 10 år, har det nå utviklet seg et behov i markedet for utvidet sortiment av nedgravbare renseanlegganlegg. Goodtech Environment vil i løpet av året presentere en helt ny serie med kapasitet fra 5 til 700 personekvivalenter (Pe), skriver selskapet i pressemeldingen.

For serien minirenseanlegg, med kapasitet fra 5 til 50 Pe, eller 1 – 10 husholdninger, presenteres nå 5 – 15 Pe, med et mer service og monteringsvennlig design, utvidet total slamlagringskapasitet og den originale Biovac renseteknologien, skriver Goodtech.

De minste anleggene utvider totalvolumet med over 25 prosent. Hensikten er en renseprosess som kan gå over enda lengre tid. Anleggene skal også ha forbedret tilgang for slamtømming, noe som er ment å redusere feilkilder og sikre gode driftsforhold.

Goodtech Environment har utviklet anleggene etter sin gjeldende typegodkjenning for minirenseanlegg for 5 – 50 Pe, og samtidig utvidet slamlagringskapasitet.

Tankene er produsert i Norge, og alle innvendige komponenter og prosesstyring utvikles av egen produkt og utviklingsavdeling og produserer i egne lokaler på Frogner, heter det i pressemeldingen.