Statkraft har kjøpt Gardermoen Energi

Statkraft Varme AS har inngått avtale med Hafslund ASA om kjøp av Gardermoen Energi AS.

Gardermoen Energi AS forsyner deler av Oslo Lufthavn og næringskunder i området med 54 GWh fjernvarme i året.

Hafslund har den 25. september 2015 inngått avtale med Statkraft Varme om overdragelse av aksjene i Gardermoen Energi AS. Overtakelsesdatoen forventes å bli den 2. november 2015.

Hafslund Varme vil i en overgangsperiode levere driftsvakttjenester til Gardermoen Energi.

Kjøpet av Hafslunds fjernvarmevirksomhet på Gardermoen vil styrke Statkraft Varmes posisjon som nasjonal fjernvarmeleverandør. På Østlandet har Statkraft i dag fjernvarmevirksomhet i Nannestad, på Bogerud og Haugerud i Oslo, Ås og Sandefjord, og bygger for tiden ny varmesentral og utvider fjernvarmenettet i Moss og Rygge kommuner.

- Fjernvarme er et satsingsområde for Statkraft, som er Norges ledende aktør innen fornybar energi. Kjøpet av Gardermoen Energi er i tråd med strategien, og styrker vår posisjon på Østlandet, sier Bjørn Hølaas, direktør for fjernvarme i Statkraft.

- Vi er glade for å kunne meddele at vi etter en god og omfattende prosess har kommet frem til en enighet med Statkraft Varme om salg av Gardermoen Energi, sier Jan Presttun, konserndirektør Hafslund Varme.

- Fjernvarmekundene på Gardermoen inkluderer blant annet deler av Oslo Lufthavn (OSL). Flyplassen er en stor og viktig mottaker av varme fra Gardermoen Energi, og er avhengig av leveranse av varme 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Jeg er sikker på at Statkraft Varme vil fortsette det gode samarbeidet vi har hatt med OSL, fortsetter Presttun.

Salget av virksomheten er gjennomført som et ledd i Hafslund Varmes satsing på videre vekst og utvikling av fjernvarme i Oslo.

- Fjernvarme skal være foretrukket valg for fornybar energiforsyning ved utfasing av oljekjeler i Oslo før 2020, ved valg av energiløsninger til nye bygg og ved videre byutvikling i Oslo, avslutter Jan Presttun.

Gardermoen Energis to ansatte fortsetter i selskapet.

Partene er enige om å ikke offentliggjøre kjøpesummen.