Steen blir prosjektdirektør for Munchmuseet og Deichman

Per Egil Steen blir prosjektdirektør for nye Deichmanske hovedbibliotek og det nye Munchmuseet.

Per Egil Steen

Metier har hatt oppdraget med å finne prosjektdirektør for Det nye Munchmuseet og Deichmanske hovedbibliotek på vegne av Kultur- og idrettsbygg Oslo KF (KID). Valget falt på Per Egil Steen som kommer fra Metiers samarbeidspartner, Stema Rådgivning.

KID har med dette funnet prosjektdirektøren for byggeprosjektene som representerer det største kulturløftet Oslo i nyere tid. Det nye Munchmuseet skal bli et av Norges mest besøkte kunstmuseer, mens det moderne folkebiblioteket Deichmanske skal bli en tydelig profilert kulturinstitusjon plassert mellom Oslo S og Operaen.

-Dette er to fantastiske prosjekter hvor det er lagt ned mye godt arbeid, samtidig er det utfordringer og fortsatt et stykke til mål. Jeg føler nok både spenning og ydmykhet, men mest av alt gleder jeg meg til å komme i gang for fullt og bidra sammen med mange flinke folk, forteller Per Egil Steen.

Han skal ivareta byggherrens interesser i prosjektet, samt lede avdelingen for Kulturbyggene i Bjørvika. Han er utdannet Dr.Ing og har lang erfaring som prosjektsjef for blant annet Kilden IKS, Entras Media City Bergen, og Sparebanken Vests Jonsvollskvartal samt Prosjektsjef med ansvar for oppbygging og ledelse av samlet byggherreorganisasjon for Universitetet i Bergen sitt nye EnTek-bygg

Nye Deichmanske hovedbibliotek - et moderne og dynamisk bygg

Med sin sentrale plassering skal bygget være et nyskapende, synlig og tilgjengelig folkebibliotek, som uttrykker den betydning biblioteket skal ha i hovedstaden. Det nye hovedbiblioteket skal tilrettelegge for variert aktivitet, som læring, opplevelse, debatt, egenproduksjon og utforskning.

Biblioteket er tegnet av Lund Hagem Arkitekter AS og Atelier Oslo AS. Det er et kompakt-bygg fordelt over fem etasjer og kjeller og 13 900 m2.

Lambda – et vesentlig tilskudd til Oslo som kulturby

Det nye Munchmuseet er et vertikalt museumsbygg, med et bruttoareal på 24 200 m2, og skal stå ytterst på Paulsenkaia, sydøst for Operaen i Bjørvika. Lambda er tegnet av Estudio Herreros fra Spania, med LPO Arkitekter AS som lokal samarbeidspartner.