Skanska-sjef Ståle Rød (fra venstre), SHA-rådgiver i Statsbygg Knut Farholm og Statsbygg-sjef Harald Nikolaisen. Foto: Christopher Griffiths / SkanskaFoto: Christopher Griffiths / SkanskaFoto: Christopher Griffiths / SkanskaFoto: Christopher Griffiths / SkanskaFoto: Christopher Griffiths / SkanskaHarald Nikolaisen (til venstre) og Ståle Rød. Foto: Christopher Griffiths / SkanskaFoto: Christopher Griffiths / SkanskaFoto: Christopher Griffiths / Skanska

Se Skanska og Statsbygg på sikkerhetsrunde på Ås

Skanska-sjef Ståle Rød og Statsbygg-sjef Harald Nikolaisen møttes til en HMS-vernerunde på Urbygningen på Ås for å sette fokus på sikkerhetsarbeidet på prosjektet.

Siden innvielsen i 1901 har Urbygningen på Ås vært et sentralt bygg for Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, tidligere kjent som Norges landbrukshøyskole. Statsbygg har iverksatt rehabilitering av Urbygningen, med Skanska som entreprenør. Hensikten er å forvandle bygningen til et moderne og funksjonelt undervisningsbygg med økt tilgjengelighet, samtidig som rehabiliteringen skal ivareta byggets kulturhistoriske verdi, skriver Skanska i en pressemelding.

Kompleks oppgave

Å rehabilitere et gammelt, verneverdig bygg er svært komplekst, og krever mye av både byggherre og entreprenør. Dette gjelder spesielt med tanke på å ivareta sikkerheten i prosjektet, heter det i meldingen.

– Både byggherre og entreprenør er avhengig av hverandre for å lykkes med sikkerhetsarbeidet på alle prosjekter. Dersom vi skal klare dette, er det nødvendig med en åpen og ydmyk tilnærming til samarbeidsform og forbedringspotensial. Begge parter må vise fleksibilitet og vilje til å inngå kompromisser, uttaler Harald Nikolaisen.

Sikkerhet foran alt

Skanska-direktør Ståle Rød trekker frem god planlegging som sentralt for et godt sikkerhetsarbeid.

– En god sikkerhetskultur begynner med riktig planlegging for å ivareta sikkerheten til de som skal utføre jobben. Selv om sikkerhet går foran alt for både Skanska og Statsbygg, har begge parter et forbedringspotensial. Dette er noe vi jobber i fellesskap for å bli bedre på, sier Ståle Rød.

Urbygningen på Ås har et bruttoareal på omtrent 8.190 kvadratmeter. Bygningen er oppført i fire etasjer pluss kjeller. Det installeres nye tekniske anlegg som skal gi en høyere teknisk standard og bedre innemiljø i alle deler av bygningen, heter det i pressemeldingen.