Foto: Kruse SmithFoto: Kruse SmithFoto: Kruse SmithFoto: Kruse SmithFoto: Kruse SmithFoto: Kruse SmithFoto: Kruse SmithFoto: Kruse SmithFoto: Kruse SmithFoto: Kruse SmithFoto: Kruse SmithFoto: Kruse Smith

Se Kruse Smith øve på klemskader

Ansatte på Kruse Smith-prosjektet Idda Park i Kristiansand testet seg i alvorlige klemsituasjoner under konsernets HMS-dager denne høsten.

Nylig arrangerte Kruse Smith sine årlige HMS-dager. Målet med arrangementet er, ifølge en pressemelding fra entreprenørkonsernet, å få en felles HMS-kultur i hele konsernet ved å vektlegge den gode praksisen. Årets hovedtemaer var aktiv HMS-ledelse og orden og ryddighet på bygge- og anleggsplass.

– I år fylte vi hele uka med aktiviteter. Vi hadde gode foredragsholdere, spennende redningsøvelser, vi har laget egen film hvor vi viser fall fra høyere nivå og har gitt råd og veiledning om rett bruk av utstyr, sier HMS-sjef Hilde Waage.

Dette er andre året HMS-dagene arrangeres i Kruse Smith. I fjor inneholdt dagene blant annet en redningsøvelse hvor en person hadde falt av taket på en høyblokk og hang over kanten i sikkerhetsselen sin.

I år var det blant annet en arbeider i klem under to flere tonn tunge ståldragere som var øvelsen de ansatte måtte mestre.

I tillegg har det vært faglig innhold, blant annet Ståle Einarsen med foredrag om «Trivsel og mistrivsel; Arbeidsmiljøloven som rettesnor».

– I Kristiansand trollbandt han en hel sal i to timer med dette temaet. Det ble et veldig inspirerende foredrag om et tema som kan virke veldig kjedelig, uttaler Hilde Waage i pressemeldingen.

Det er også gjennomført fallsikringsdemonstrasjoner og sikkerhetssamtaler på alle Kruse Smiths byggeplasser.