Ill. Statens vegvesen

Forventer nær 1000 deltagere på årets Teknologidager i regi av Statens vegvesen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil snakke om norsk samferdselspolitikk mot 2050 på konferansen «Coastal Highway Route E39 - Impacts on Norwegian Infrastructure and Economy».

I tillegg vil Victor Normann snakke om verdiskapning i samferdselssektoren, og TØI og MENON kommer med siste nytt om samfunnsnytten av prosjektet. Det vil også bli presentert ferske resultater fra de siste utredningene av ulike brukonstruksjoner/rørbru, og Statens vegvesen forteller om hvordan de jobber for å foreta målinger og hente ut data fra de konkrete traseene. Du får vite mer om fremdriften og hvordan de faktisk går fram når de skal gjennomføre Norgeshistoriens største samferdselsløft. Foredragene vil være på engelsk.

Det arrangeres også en PhD-samling om Ferjefri E39 23. september. Samlingen retter seg mot PhD-kandidater som er direkte eller indirekte knyttet opp mot prosjektet «Ferjefri E39», samt deres veiledere og andre som er nysgjerrige på den nye kunnskapen som utvikles. I hovedsak vil dette være kandidater fra NTNU i Trondheim, Chalmers i Gøteborg og Universitetet i Stavanger.

Programmet for samlingen er todelt. Innledningsvis legges det opp til noen korte presentasjoner av PhD-prosjekter som er i oppstartsfasen. Deretter går de i dybden på to-tre oppgaver, hvor det er åpent for innspill og diskusjoner. Samlingen skal vise mangfoldet i oppgavene, og gi studentene en arena for å møtes.

Les mer om arrangementet her