Foto: NCC

Lærlingtreff hos NCC

I år har 65 lærlinger reist hele veien til Narvik for å dele erfaringer, bli bedre kjent med NCC og hverandre og fått en annen arbeidshverdag i lærlingtiden sin.

Først på programmet var det en presentasjon av NCC DK Nord ved Svein Arne Henriksen. Lærlingene fikk en presentasjon av pågående prosjekter samt informasjon av NCC i Nord og NCC i Norge. 

Roger Pettersen, HMS-leder i DK Nord, brukte en time for å fokusere og snakke om helse, miljø og sikkerhet. Her ble aktivitetene under årets HMS-uke diskutert og lærlingene fikk pratet om de aktivitetene de gjorde på sine arbeidsplasser. Pettersen understreket viktigheten av å orientere seg på nye byggeplasser om hvor førstehjelpsskrin og nødutganger er. 

– Dette er ofte de tingene vi ser hele tiden uten å egentlig legge merke til det, sier Pettersen.

Senere på dagen ble alle delt inn i tre grupper, og tre uteaktiviteter sto for tur. Den ene gruppen ble først sendt til Hålogalandsbrua. Her fikk de en kort gjennomgang av prosjektet av Svein Arne Henriksen og en omvisning inne i fjellet og på brua av Jan-Even Johansen. Videre gikk turen til Narvikfjellet med en luftig tur med gondoler til Øvre Fjellheis. Siste aktivitet var en klatrepark der alle fikk utløp for fysisk aktivitet.

Torsdag var det foredrag av BYGGOPP, og ikke minst, Lærlingens time.