MGF arrangerer hvert tredje år Den tekniske messen som for første gang holdes på Exporama på Hellerudsletta. Direktør Anita Hall forteller om en nedgang i antall besøkende, men at utstillerne er fornøyde.

Færre på Den tekniske messen

MGF-direktør Anita Hall forteller om en nedgang i antall besøkende på årets utgave av Den tekniske messen på Exporama.

– Vi har noen utfordringer med turbulens i norsk økonomi nå. Industrien er inne i en liten dalbunn, og det merker vi på besøkstallene her, sier Anita Hall til Byggeindustrien.

– Fornøyde utstillere

Likevel regner MGF-sjefen med rundt 3000 besøkende etter at messen er avsluttet fredag.

– Inntrykket vårt er at utstillerne er fornøyde. I år har vi også et ganske omfattende seminarprogram med veldig gode foredragsholdere og mange interessante temaer, sier Hall.

Startet i 1951

Den tekniske messen arrangeres hvert tredje år av MGF. Første gangen var i Tennishallen på Skøyen i 1951, og i år er det den første gangen messen holdes på Exporama på Hellerudsletta utenfor Oslo.

Mye logistikk

– Vi har 100 utstillere her som leverer maskiner og utstyr til norsk industri. Det er blant annet maskiner innen metallbearbeiding og trebearbeiding, samt utstyr til disse maskinene. En hel uke har vi brukt på å rigge til her på Exporama, og mange av maskinene som vises frem kommer fra produsenter i for eksempel Tyskland og Italia. Så det er litt av en logistikk som skal til, sier Hall.

Les mer om Den tekniske messen i neste nummer av Byggeindustrien.