Illustrasjon: Tusenfryd

Bygger 500 meter lang elv på Tusenfryd

Tusenfryd håper å komme i gang med bygging av sin nyeste attraksjon i løpet av september.

En kunstig elv til en estimert pris på 45 millioner kroner skal bli det nye trekkplasteret for den norske fornøyelsesparken Tusenfryd, ifølge en pressemelding på parkens hjemmesider.

Jobben med å rydde plassen har allerede startet, og Tusenfryd vurderer nå forskjellige anbud fra interesserte entreprenører.

Markedssjef Erik Andersen sier overfor Byggeindustrien at han ikke kan gå ut med hvor mange tilbud som har kommet inn, eller hvor prisnivået ligger, men at det ser ut som om det kan bli en norsk entreprenør som tar jobben.

– Leverandøren av selve attraksjonen er tysk, men det er også et omfattende grunnarbeid som må gjøres, og det skal støpes mye betong, sier han.

Andersen forteller at man håper å komme i gang rundt utgangen av september måned.

«Rapid River» er det foreløpige prosjektnavnet på konseptet, som, ifølge pressemeldingen på tusenfryd.no, har vært planlagt i flere år. I alt 18.000 kubikkmeter masser skal fjernes. Deretter skal 2.000 kubikkmeter betong støpes på et område tilsvarende 3.500 kvadratmeter. Når konstruksjonen står ferdig, vil 1.3 millioner liter vann fylle elveleiet, og to store pumper som hver skyver 2.200 liter vann i sekundet vil skape en sterk strøm i elven.

Attraksjonen vil ha en kapasitet på 900 gjester i timen, med ni flåter som hver tar ni passasjerer. Underveis i elven vil de blant annet ta seg gjennom to fossefall, en virvlende malstrøm og en tunnel. Hele attraksjonen utsmykkes med et norrønt tema, i tråd med designet på «Thors Hammer», som er en eksisterende attraksjon på Tusenfryd.