Administerende direktør Morten Ameln i Firesafe. Foto: Firesafe

Firesafe vant dansk jernbanekontrakt

Norske Firesafe inngikk nylig en avtale på over 15 millioner kroner med en av Danmarks største entreprenører.

Det skriver det norskeide branssikringsselskapet i en pressemelding torsdag.

Statsforetaket Banedanmark skal bygge en nesten fire kilometer lang jernbanestrekning mellom Købehavn og byen Ringsted, og det danske entreprenørselskapet Per Aarsleff er totalentreprenør for milliardoppdraget. Norske Firesafe er valgt som underentreprenør med ansvar for brannsikring av to tunneler på jernbanestrekningen, skriver Firesafe i en pressemelding.

– Avtalen er banebrytende i ordets rette forstand. At en av Danmarks største entreprenører velger oss til å utføre brannsikringen, viser at vi har oppnådd en sterk posisjon i det danske markedet, sier administerende direktør Morten Ameln i Firesafe.

Det skal, ifølge pressemeldingen, bygges to tunneler med en samlet lengde på nesten 1,5 kilometer på strekningen. Begge tunnelene blir såkalte «cut and cover» -tunneler, hvilket vil si at de bygges i åpne utgravninger på over 10 meters dybde og tett på eksisterende bygninger. Kontrakten omfatter brannsikring av nesten 40.000 kvadratmeter fordelt på tak og vegger.

Avtalen er heller ikke den første Firesafe inngår i Danmark. I 2011 fikk Firesafe oppdraget med å brannsikre strekningen Otto Bussevej i København. Arbeidet omfattet brannsikring av omtrent 2.000 kvadratmeter.

– Det er svært positivt at vi nå styrker vår posisjon i Danmark. Vårt mål er å være blant de ledende fagmiljøene innen brann i Norden. Vi er allerede på god vei og er stolte av å bidra i utviklingen av det brannforebyggende arbeidet i samfunnet, avslutter Ameln i pressemeldingen.